Strzelnica w W-wie

Pisz o czym chcesz, jak przesadzisz to i tak wywalę. Żadnej polityki.

Strzelnica w W-wie

Postprzez Kamil » 31 sty 2010, o 18:40

Jaką polecacie strzelnicę w W-wie (najlepiej) i okolicach? Tak żeby jakoś w miarę niedrogo było. Gdzie jest ciekawy wybór broni?
Kamil

White Cross: Aврора
Na starym Warriorze od: 2006

Re: Strzelnica w W-wie

Postprzez Konrad ''Owca'' » 31 sty 2010, o 20:41

Parabellum w Sulejówku.

M.in. AKMS full auto, Parabellum P08...
Nigdy więcej!
Ojciec Terrorysty...
Codziennie wzrasta ilość rzeczy i osób, które mam w dupie...
Obrazek
Konrad ''Owca''
.

White Cross: SGW
Na starym Warriorze od: 2005

Postprzez Yeneth » 1 lut 2010, o 11:39

Konrad ''Owca'' napisał(a):Parabellum w Sulejówku.

M.in. AKMS full auto, Parabellum P08...

Też polecam - duży wybór broni, sensowni instruktorzy i ceny konkurencyjne.
Obrazek
Yeneth

White Cross: FAB / WB
Na starym Warriorze od: 2008

Postprzez doszman » 1 lut 2010, o 13:57

Temat wypływa, co jakiś czas. Dochodzę do wniosku, że „ każda sroczka swój ogonek chwali” to znaczy tam gdzie strzelałem jest najlepiej najtaniej i są najfajniejsi instruktorzy.
Ostatnio przy organizowaniu Pucharu WW2 zebrałem oferty cenowe z okolicznych strzelnic. Po przeanalizowaniu cenników doszedłem do wniosku, że istnieje zmowa cenowa pomiędzy tymi przybytkami, bo tam gdzie jest tanie amo to jest droższe stanowisko a tam gdzie jest tańsze stanowisko doliczają kasę za wypożyczenie broni. Suma summarum koszty strzelania są zbliżone. Co do posiadanych jednostek broni to też bym się zbytnio nie podniecał gdyż na każdej strzelnicy są bardzo podobne zestawy + jakiś smaczek. W temacie atmosfery i instruktorów powiem ci tylko tyle, że niedawno rozmawiałem z dwoma osobami z WW2, które regularnie strzelają i okazało się, że każdy z nas trenuje na innym obiekcie i tylko to, że jesteśmy osobami dorosłymi nie doprowadziło, że nasz spór o to, która strzelnica jest „mojsza” nie został rozwiązany przy pomocy procy ( żart)
Więc mój „ogonek” to Legia na Łazienkowskiej, bo broni najwięcej w Warszawie,bo miła atmosfera, bo przystępne ceny.
doszman

Na starym Warriorze od: 0

Postprzez Ptasiek » 1 lut 2010, o 18:35

Bylem clzonkiem legii jakis czas temu(2-3 lata temu) moge tylko powiedziec same zle rzeczy o tej strzelnicy ani milo ani tanio ani dobrze a sprzet wygladal tak jakby ktos po nim przejechal walcem lub w inny sposob probowal pozbawic broni krotkiej wszelkich cech przydatnosci do strzelania, zaznaczam ze bylo to 2-3 lata temu jak jest teraz nie wiem
Obrazek
Ptasiek
.

White Cross: -Stalkers-
Na starym Warriorze od: 2003

Postprzez Kamil » 1 lut 2010, o 19:34

Czyli rozumiem że ceny ok. ~80/h to standard? Bo ja byłem ze 2 lata temu w Czosnowie i zapłaciłem ok. 120zł (strzelałem z Glocka, więc bez szału).
Kamil

White Cross: Aврора
Na starym Warriorze od: 2006

Postprzez doszman » 2 lut 2010, o 11:25

Ptasiek napisał(a):Bylem clzonkiem legii jakis czas temu(2-3 lata temu) moge tylko powiedziec same zle rzeczy o tej strzelnicy ani milo ani tanio ani dobrze a sprzet wygladal tak jakby ktos po nim przejechal walcem lub w inny sposob probowal pozbawic broni krotkiej wszelkich cech przydatnosci do strzelania, zaznaczam ze bylo to 2-3 lata temu jak jest teraz nie wiem

Prowadziliśmy między sobą podobną dyskusję na starym W.Zaznaczam, że nie jestem żadnym zaślepionym fanem strzelnicy Legii strzelam w różnych miejscach jednak muszę przyznać, że na Łazienkowskiej najczęściej ze wzglądu na lokalizację oraz atmosferę. Strzelałem na tej strzelnicy również 2-3 lata temu i nie bardzo rozumiem Twoje stwierdzenie o „ broni rozwalcowanej nienadającej się do niczego”.Jednostki broni, które dostawałem były zawsze sprawne i nie stwarzały problemów a występujące zacięcia były spowodowane amunicją. Co do atmosfery musimy sobie zdać sprawę z tego, że strzelając od „wielkiego dzwonu” jesteśmy klientami, jakich wielu i nikt z powodu naszego przyjścia nie będzie organizował występów „ Mazowsza” Dyżurny strzelnicy ma mnie spisać,wydać broń i amunicję i dla mnie może zrobić to bez jednego słowa i rozmów o pierdołach. Proponuję osobom, które chcą poważnie podejść do treningu strzeleckiego związanie się z jednym obiektem, bo wtedy będziecie tam osobą rozpoznawalną i inaczej traktowaną.
doszman

Na starym Warriorze od: 0

Postprzez Ptasiek » 2 lut 2010, o 13:33

Doszman , dlatego od dluzszego czasu strzelam i trenuje w Cząstkowie Mazowieckim w "Centaurze"
jeszcze tylko 2 zdnia nieco offtopu, Doszman bylem clzonkiem legii zaplacilem niemale pieniadze za jakies tam kolorowe czlonkostwo jak widzialem jaki stosunek jest trenera do mnie to sie odechciewalo,w koncu place wymagam tak?, Co do broni to strzelalem tam z Glocka 17 i CZ 75 obie jednostki mocno zuzyte i rozlegulowane- takie odnioslem wrazenie.
Obrazek
Ptasiek
.

White Cross: -Stalkers-
Na starym Warriorze od: 2003

Powrót do O wszystkim