Grey napisał(a):Jak zrobić sensownie CSAR zestrzelonych ludzi w miejscu, w którym doszło do katastrofy? Pierw trzeba dać czas ew. zestrzelonym na dotarcie do punktu katastrofy? Czyli dochodzi logistyka, np quady, ktore offgame musza jak najszybciej przemknąć w miejsce ZERO. To generuje potencjalne problemy (np. przypadkowy patrol widzi, którędy jedzie quad)
Grey napisał(a):Na RAMSAR 2009 byłem po stronie pilnującej SO i to było zupełnie mierne przeżycie.
Grey napisał(a):Gdyby się udało skonstruować sensowny system monitorowania lokalizacji pododdziałów i pojazdów, to symulacja sporo zyska.
Szpargał napisał(a):jak przechwycić komunikat z systemów monitorujących (np. pozycję przekazywaną SMS-em) na komputer PC do swojej aplikacji?
Zna ktoś rozwiązanie?
Szpargał napisał(a):Grey napisał(a):Gdyby się udało skonstruować sensowny system monitorowania lokalizacji pododdziałów i pojazdów, to symulacja sporo zyska.
To akurat nie jest wielki problem, jest dużo gotowych rozwiązań. Ale ja bym chciał zobrazować to na swoim podkładzie rastrowym (mapa/radar/goła baba) i tu mam jedną zagwozdkę:
jak przechwycić komunikat z systemów monitorujących (np. pozycję przekazywaną SMS-em) na komputer PC do swojej aplikacji?
Zna ktoś rozwiązanie?
Xasistis napisał(a):Cokolwiek będzie się działo na radarze, co nie będzie odzwierciedleniem rzeczywistych ruchów graczy, będzie z inicjatywy osoby trzeciej - organizatora [...]
Czytaj całość bo to nie była jeszcze płenta: [...]=", czyli jest to jedynie zmiana sposobu przekazania informacji."Szpargał napisał(a):Xasistis napisał(a):Cokolwiek będzie się działo na radarze, co nie będzie odzwierciedleniem rzeczywistych ruchów graczy, będzie z inicjatywy osoby trzeciej - organizatora [...]
No, i co z tego?
Xasistis napisał(a):Żeby zaangażować więcej graczy w system, proponowałbym zastosowanie przenośnych stacji radarowych, które by zbierały informacje z czujników.
Zresztą często obserwuję, jak sztab dopytuje się co chwila o pozycję grup w terenie - tylko po co?
Bo gracze co chwila informują sztab o tym, że kogoś widzą i pytają się czy w okolicach może być ktoś swój. I w obawie przed złą identyfikacją/szybkie paluszki spustowe a w konsekwnecji FF, sztab sprawdza czy jakies łosie które miały byc kilometr dalej nie wybrały obejścia przez Białystok.
Szpargał napisał(a):Patrzę po ofertach na lokalizatory GPS i takie z GSM/GPRS kosztują ok. 300-400 PLN/szt. Aby miało to sens na grze musiało by być ich kilka, każdy pojazd musiał by mieć takie urządzenie.
Lokalizacja cykliczna
Po wysłaniu do lokalizatora SMS z informacja ile razy i co jaki czas ma być podawane położenie, lokalizator będzie wysyłał SMS automatycznie, dzięki czemu można śledzić przemieszczanie się obiektu.
Tato napisał(a):No i pamiętaj: to wysyła SMSy zwrotne z lokalizacją.
Szpargał napisał(a):Możesz mi pożyczyć to do testów?
Soman napisał(a):Drugi obraz wygląda jak panel w wozie dowodzenia. (...)
Soman napisał(a):W tym przypadku nie potrzeba "latającej krechy", ponieważ obraz jest statyczny, zmienia się tylko położenie śledzonych obiektów.
Tato napisał(a):Mam identyczne (rysunek na kartoniku inny ale te same chińskie rączki składały).
Opis produktu twierdzi:Lokalizacja cykliczna
Po wysłaniu do lokalizatora SMS z informacja ile razy i co jaki czas ma być podawane położenie, lokalizator będzie wysyłał SMS automatycznie, dzięki czemu można śledzić przemieszczanie się obiektu.
Ale pieciu mądrych chłopa nie zdołało uruchomić tej funckjonalności.(...)
Powrót do Luźne dyskusje o MILSIMach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości