Wokash napisał(a):No cóż... jakie zwierzę przypomina Ci Tato?
Wokash napisał(a):Znasz piosenkę "Stary Ewok mocno śpi?"... bo może jestem nie na bieżąco...
Wokash napisał(a):Znasz piosenkę "Stary Ewok mocno śpi?"... bo może jestem nie na bieżąco...
Jantas napisał(a):Złudną nadzieję robita, że coś się w temacie ruszyło :) Zada ktoś za Tateoka? Bo jak nie to wiecie... ja zawsze mam jakiegoś jednorożca w rękawie ;)
Tu to pewnie chodzi o "Try'n get it" czyli amerykański B-17 http://www.sala-historii-witkowo.cba.pl/w%20okolicy.htmJako ciekawostkę podam, że inny uszkodzony samolot - tak, tego samego typu co nasz szukany :) - po nalocie na pewne znane miejsce (bo Berlin chyba znany jest :D) musiał awaryjnie lądować też w rejonach wielkopolskich. Stał dosyć długo, bo do 1948. Ale potem przyszli nasi i rozpoczęli kolejną Baśń Złomiarzy. Ludki, które wykopały szczątki obiektu-tematu zagadki odzyskali też sporo części i z tamtego rozkradzionego cuda.
A w okolicach miejsca katastrofy powstał pomnik. I nawet jeden ocałały był obecny podczas jego odsłonięcia :)
No tragedii nie ma, ale co najmniej dwa razy trzeba przeczytać:) Spróbuj może pisać w punktach i podpunktach, jest wtedy przejrzyściej:)A teraz niech mi jakiś facet napisze czy podpowiedź jest zrozumiała czy mam prostszym sposobem pisać i od myślników.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość