Fenris napisał(a):Generalnie dzięki za imprezę i fajny klimat. W szczególności dzięki obsadzie cytadeli, że za dużo mrówek w dupsku nie mieli trzymali się wyznaczonych miejsc obrony i klimat jaki robili w środku. Wietnamczykom, którzy niezmordowanie nas atakowali no i orgom za to że im się chciał to wszystko ogarnąć.
Dużo gorących słów kieruję również w kierunku bezimiennego Wietnamczyka obdarzonego pięknym umysłem, który wbrew zasadom i czystoludzkiemu zdrowemu rozsądkowi postanowił wrzucić do bunkra ekran dymny. Myślę, że kilku chłopaków, którzy się przydusili tym dymem by również Cię za to gorąco uściskało.
Mam nadzieję,że ten przypadek podziała na tych co bardziej rozgarniętych i jednak zastanowią się następnym razem, czy robienie czegoś takiego to dobry pomysł.
Python napisał(a):JEST CAŁKOWITY ZAKAZ DYMU W BUDYNKACH
Arti napisał(a):Arti – Cobra Units sniper
Tato napisał(a):...cały czas przy Cytadeli byli Python i Pirx...
Adam napisał(a):Z mojej strony wrzucenie granatu dymnego (ED-10) było lekką przesadą aczkolwiek jedynie dostosowałem się do waszych metod zabawy. (ekran dymny wylądował przed waszą barykadą)
Adam napisał(a):N
1. O ile mi wiadomo w pomieszczeniach obowiązuje ograniczenie mocy do 350fps
Z tego co wiem powyższe stwierdzenie kolegi Izziego jest całkowicie błędne gdyż po pomiarze okazało się że pierwsze m249 miało 370fps , a drugie m249 320fps na kulkach 0.25 ze skręconym hopem.
Xasistis napisał(a):+ Operatorom megafonu za klimat
Izzy napisał(a):-Wietnamczyk który dostał okrutną serie w nogę (jak tłum wypełniał korytarz), dostaje oczywiście przeprosiny za dziurki w nogach, ale w ramach wyjaśnień, jego kolega potem schronował oba m249 które kryły tamten sektor i mu te serie zasadziły, i jedno m249 wskazało zakres 300-330fps, a drugie m249 circa 270fps.
Wokash napisał(a):Po pierwsze... kuźwa wreszcie nas Amerykanie nie sklepali na płasko...
ZeRT napisał(a):@Fenrir
Ogień huraganowy to ognień huraganowy. To nie była jebanka to był milsim ;P.
Adam napisał(a):1. O ile mi wiadomo w pomieszczeniach obowiązuje ograniczenie mocy do 350fps
Z tego co wiem powyższe stwierdzenie kolegi Izziego jest całkowicie błędne gdyż po pomiarze okazało się że pierwsze m249 miało 370fps , a drugie m249 320fps na kulkach 0.25 ze skręconym hopem.
Adam napisał(a):2. Używana przez was pirotechnika była niedozwolona Sobiego i moje bębenki chwile do siebie dochodziły..
Adam napisał(a):3. Po wybuchu granatu powinniście wylosować karty a nie strzelać
Adam napisał(a):4. Kiedy ktoś krzyczy „dostałem” i odwraca się plecami wydaje mi się że nie powinno się zużywać na niego drugiej połowy drama w szczególności jeśli dystans wynosił około 2m Ja i koledzy Zawadek, Duffy dość ucierpieliśmy w tym momęcie.
Adam napisał(a):5. Chciałby też wiedzieć czym dysponował kolega który strzelał z miejsca gdzie wpadł granat dymny, gdyż z dystansu około 4m na nogach zostały mi cudowne rany po kulkach .
Goorock napisał(a):
Za rzadko jezdzicie na strzelanki, bo byście wiedzieli, że od pewnego czasu już jest inaczej )
Goorock napisał(a):Dzięki, oceniam z 5 punktów na 4. Byłoby i 4+ a nwet i 5 gdyby wprowasdzono jedyną zasadę - Wietnamczycy muszą zdobyć Hue w czasie ograniczonym.
Sushi napisał(a):A ja dziękuję miłej grupie Amerykanów którzy nagabnięci nocą przez Parę Staruszków Sprzedających Sajgonki, wymienili sajgonki na "amerykańskie słodycze" :D
..a mogli zastrzelić :D
to było ekstra :)
Wokash napisał(a):Goorock napisał(a):
Za rzadko jezdzicie na strzelanki, bo byście wiedzieli, że od pewnego czasu już jest inaczej )
Ja tylko w kontekście TET... [emot]
TET 1 zwycięstwo USA
TET 2 miazga z VC... zwycięstwo USA
Można powiedzieć, że jestem jednym z wietnamskich weteranów TET... nie wiem ile osób walczyło na wszystkich.Goorock napisał(a):Dzięki, oceniam z 5 punktów na 4. Byłoby i 4+ a nwet i 5 gdyby wprowasdzono jedyną zasadę - Wietnamczycy muszą zdobyć Hue w czasie ograniczonym.
Było ograniczenie czasowe... US Army miało się obronić do 14tej.
ZeRT napisał(a):Ad4 Sorry nie słyszeliśmy waszych okrzyków przez pisk w uszach spowodowany waszymi dozwolonymi granatami. BTW Wyciągnąłeś szmatę lub lampkę czerwoną po tym ja dostałeś?
W odległości 10 mil od bazy, znajdują się odwody w postaci 2 batalionów US ARMY. Mogą dotrzeć do Hue, w przeciągu 4-5 godzin w zależności od pogody i sytuacji na drodze.
ORGANIZACJA GRY
Atak wietnamski rozpoczyna się o 10.00 w niedzielę. Atak kończy się o 14.00 w niedzielę.
Goorock napisał(a):Zdejmuje kapelusz ) Było ograniczenie czasowe? To super, tylko czemu ja o tym nie wiedziałem a przeczytałem forum tam i z powrotem.
Python napisał(a):Atak wietnamski rozpoczyna się o 10.00 w niedzielę. Atak kończy się o 14.00 w niedzielę.
Wyjście na wschód/zachód od bazy jest równoznaczne ze śmiercią na polach minowych dla wszystkich graczy.
Oddziały amerykańskie NIE MOGĄ znajdować się poza terenem gry na północ od granicy bazy
Telewizja przemysłowa, internet, bsl, miotacze plazmowe, dezintegratory, pokemony, teleportery, noktowizory - SĄ ZABRONIONE.
I w ogóle wszystko czego wtedy nie było też.
PAMIĘTAJ:
Ostateczną decyzję czy coś jest OK, czy nie podejmie na miejscu organizator (ja lub Tato)
Strona amerykańska - gra na zasadach milsimowych Zasady CCS Wer. 5
Strona wietnamska - gra na zasadach zorganizowanej strzelanki
Wokash napisał(a):Goorock napisał(a):Było ograniczenie czasowe... US Army miało się obronić do 14tej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości