Python napisał(a):Uważam za debilne przepisy które ograniczają wolność, oraz traktują rzeczywistość w sposób wybiórczy.
Python napisał(a):Podziwiam też łatwość z jaką uznajesz Che za "komucha i mordercę".
Struś napisał(a):Czemu debilne? Debilni to są "zbuntowani nastolatkowie" łażący z komuchem i mordercą na koszulce ;] Jak sobie kupię koszulkę ze swastyką albo Adolfem, to też będę taki "tru", czy już nie do końca?
Swierzy napisał(a):Flaga Chin nie zawiera symboli zakazanych.
Swierzy napisał(a):Flaga Chin nie zawiera symboli zakazanych.
Python napisał(a):
Jeśli Che jest zakazany, to i Janosik powinien być, też był komuchem i mordercą.
Konrad ''Owca'' napisał(a):Zakazane propagowanie i eksponowanie symboli komunistycznych....
Rozumiem, że nasz wszechmądry rząd wystosował już odpowiednie pismo do ambasady Chin w Warszawie, informujące, że albo usuną wszelkie symbole komunistyczne widoczne na zewnątrz, albo zostaną zamknięci na dwa lata..
Ptasiek napisał(a):Konrad ''Owca'' napisał(a):Zakazane propagowanie i eksponowanie symboli komunistycznych....
Rozumiem, że nasz wszechmądry rząd wystosował już odpowiednie pismo do ambasady Chin w Warszawie, informujące, że albo usuną wszelkie symbole komunistyczne widoczne na zewnątrz, albo zostaną zamknięci na dwa lata..
To co sobie CHRL ambasada wywiesiu u siebie w budynku to ich sprawa, teren ambasad jest terenem danego kraju tak mnie się zdaje :)
WichuR napisał(a):5. Kolejne wersje Red Alert, dystrybuowane w RP będą posiadały modyfikację strony sowieckiej w oparciu o w.w. rozporządzenie. Rolę sowietó zajmą przyjazne i pozbawione komunistycznych konotacji - teletubisie.
Goorock napisał(a):Teren ambasady ChRL jest terenem ChRL. Na nim działa prawo ChRL.
Bigos napisał(a):Co do znaków Boga Judeii, to popatrz na to tak, tam gdzie było nawracanie siłą mogą mieć złe skojarzenia co do tej religii.
Ale u nas nie jak i w całej kulturze Europejskiej nie wiec nie jest to naruszanie nikogo ani niczego.
Promowanie komunizmu, nazizmu lub ich odmian jest rażeniem w narody i osoby które doświadczyły podczas tych ustrojów.
Bigos napisał(a):Bo czy obnoszenie sie z takimi symbolami działa jakimś wyższym celom? Nie a podjudza do takich zachować jak malowanie sieroów i młotów na pomnikach NSZ, malowaniem swastyk na pomniku ofiar holocaustu itp.
sarkun napisał(a):Z drugiej zaś strony, chciałbym by moje państwo jak najbardziej utrudniało życie wszelkim wielbicielom nazizmu, komunizmu i innych pięknych wynalazków.
Bigos napisał(a):Jak ktoś jest zaradny i sobie zrobił tak że ma dobrze a drugi niezaradny i nie ma dobrze to czemu obaj mają mieć średnio?
mądry ma mieć dobrze a głupi źle proste.
Mnie osobiście nie uśmiechało by sie utrzymywanie kogoś bo ma być wspólne i tylko dlatego.
Konrad ''Owca'' napisał(a):Z tematów gospodarczych bardzo dobrze radziła sobie III Rzesza - była państwem socjalistycznym, ale związki zawodowe były trzymane krótko, wszyscy mieli pracę i opiekę medyczną, płatne urlopy, tanie ośrodki wczasowe, pracę dla wszystkich, autostrady, nawet projekt taniego samochodu dla wszystkich (Volks Wagen - Samochód Ludu), a przy tym wszystkim własność prywatna została zachowana! NSDAP (Narodowo-Socjalistyczna Niemiecka Partia Pracy) uzyskała rządy w wyniku demokratycznych wyborów.... Tyle, że do tego wszystkiego dołożyli prześladowania narodowościowe i polityczne, a później wynikające z tego zbrodnie.
Konrad ''Owca'' napisał(a):sarkun napisał(a):Z drugiej zaś strony, chciałbym by moje państwo jak najbardziej utrudniało życie wszelkim wielbicielom nazizmu, komunizmu i innych pięknych wynalazków.
Podaj proszę co złęgo jest w założeniach idei komunistycznej - nie w jej wypaczeniu w postaci masowych mordów i prześladowań, tylko w samej idei?
Kret napisał(a):idiotom z Che na koszulce?
Ja bym sie tak nie rozpedzal z ocena, kto jest idiota, a kto nie. Nawet wsrod komunistow i neonazistow mozna spotkac czlowieka.
Kret napisał(a):Za idiotów mam ludzi którzy noszą Che na klacie nie mając zielonego pojęcia kim on był.
Rownie dobrze moglbys miec za idiotow ludzi, ktorzy nosza koszulke z jakims ladnym napisem po chinsku. Skad wiesz, czy nie jest tam napisane "Sajgonki 5 zlotych" albo "Caly narod popiera swojego wodza Kim Ir Sena"?
Kret napisał(a):Poza tym sa ludzie, ktorzy sporo wiedza o historii Che i mimo to nosza jego koszulki - to ci juz nie sa idiotami?
Kret napisał(a):Wez pod uwage, ze historia jego rewolucji to historia szukania politycznych poplecznikow. A rewolucje nigdy i nigdzie nie byly bezkrwawe, to co - kazdego rewolucjoniste "zbanowac" z koszulek?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość