3. Na poprawną odpowiedz czekamy 3 doby (72 godziny +/- 2godziny:)
- Jeśli po tym czasie nie ma poprawnej odpowiedzi, osoba zadająca pytanie podaje prawidłową odpowiedz i wyznacza osobe bedącą najbliżej prawidłowej odpowiedzi.
Karczoch napisał(a):Hmmmm, może przypomina ale to żadna część silnika. Dla ułatwienia dodaję zdjęcie przedstawiające wygląd części znajdującej się po środku na pierwszym zdjęciu. M3 to też nie jest :)
Brunner napisał(a):I właśnie niedawno skonczyłem kampanie w modzie Stalingrad „Rattenkrieg!” I ciągle mam w pamięci jak wszedłem Rosjanami wspartymi kilkoma KV-1 w okolice „domu Pavlowa” na Niemców wyposażonych w paki 3.7… I niestety zapomniałem ,o tych kilku szt. stielgranate 41 na wyposażeniu paków 3.7. Co mój przeciwnik oczywiście w tak „gęstym” terenie wykorzystał, a dla KV-1 okazało się to bolesne przeżycie:) o wiele bardziej niż spotkanie z teoretycznie lepszym Pakiem 38 który nawet na dystansach poniżej 200m co najwyżej powodował lekkie odpryski w kawuszkach.
Combat Mission BB?
Arrow napisał(a):czy chodzi o:
1. Magnetron
2. Wynaleziony przez Alberta Wallace Hull'a w 1921 r. w Stanach Zjednoczonych
3. Znalazł zastosowanie w pierwszym radarze pokładowym H2S wykorzystywanym przez RAF do obrazowania powierzchni ziemii (drugie zdjęcie przedstawia obraz terenu) i w ten sposób do naprowadzania bombowców na cel w trakcie lotów nocnych, urządzenie po raz pierwszy zostało wykorzystane 30 stycznia 1943 r.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość