Łukasz napisał(a):Sprawdź ofertę Snugpaka, np. Elite 3.
mały, ciepły śpiwór?
Dalej napisał(a):Jakie? Model, marka, nakład.
Goorock napisał(a):Fjord nansen są dobre, lekkie i wygodne śpiworki.
Kamil napisał(a):@Yamnick - a jak byłeś ubrany?
yamnick napisał(a):
Edit: przeczytałem o alergii, zatem może ten: http://www.fjordnansen.com.pl/site/?mod ... 9&prod=478 na pewno ciepły tyle że minimalnie cięższy i możliwe że większy po spakowaniu
Tato napisał(a):Po ostatnim RR zainteresowanie tematem "jaki śpiwór?" będzie chyba narodzie duże... :)
Tato napisał(a):Używam MSS (Modular Sleeping Bag), który jest świetny ale nie spełnia kryteriów Kamila bo ani on mały ani tani (i ma kontrakt USA co zapewne mogłoby doprowadzić Kamila do wysypki i nudności)
Tato napisał(a):Po ostatnim RR zainteresowanie tematem "jaki śpiwór?" będzie chyba narodzie duże... :)
CASE napisał(a):...producenci śpiworów podają temperaturę, w jakiej masz szansę przeżyć noc bez późniejszej amputacji kończyn,...Ta "komfortowa" jest sporo wyższa.
CASE napisał(a):Tato napisał(a):Na B20 na Błędowskiej jeden spał w Reconie 3 - prawie umarł.
Kamil napisał(a):yamnick napisał(a):
Edit: przeczytałem o alergii, zatem może ten: http://www.fjordnansen.com.pl/site/?mod ... 9&prod=478 na pewno ciepły tyle że minimalnie cięższy i możliwe że większy po spakowaniu
Też go przylukałem. Wygląda ciekawie, a i cena przyzwoita. Widzę, że mam dystrybutora tuż pod nosem, więc przejdę się i zobaczę te śpiworki na żywo.
A jeden spał bez śpiwora i żyje... [emot]
Brunner napisał(a):Tyle ,że ten jak i inne śpiwory z tego linka mają strasznie oczojebne kolory. Czy to na milsimach nie będzie ich wadą?
Zresztą są teamy które nie tolerują kolorowych śpiworów np. FIA (flecktarn, i chyba jeszcze w ostateczności czarny) inne teamy pewnie podobnie.
Brunner napisał(a):Tyle ,że ten jak i inne śpiwory z tego linka mają strasznie oczojebne kolory. Czy to na milsimach nie będzie ich wadą?
Ziółek napisał(a):Tato jak dbasz o swojego MSS'a? Bo nie wiem czy go oddać do pralni czy samemu powalczyć.
sanders-bravo napisał(a):Bardzo fajny, może nie zbyt mały, ale za to bardzo przydatny, jest śpiwór modułowy, wykorzystywany przez US Army i Marines.
Używam MSS (Modular Sleeping Bag), który jest świetny ale nie spełnia kryteriów Kamila ...
Powrót do Wyposażenie i umundurowanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości