lonek napisał(a):Na czas wojny zakopałeś swoje oszczędności, później nie miałeś możliwości ich odnalezienia, okazuje się, że jakiś ktoś znajduję dobytek paru pokoleń Twojej rodziny, zabiera wszystko, sprzedaje prywatnym odbiorcom albo przetopi na byle jaką biżuterie a Ty nic z tego nie masz. Jakbyś się czuł? Wiem, wiem. Większość z was to przedstawiciele klasy pracującej, bo niestety większość polskiej inteligencji została pomordowana i ew. wyjechała za granicę, ale spróbujcie postawić się w takiej sytuacji to jednak zmienicie zdanie. Popieram wykopki, ale tylko i wyłącznie jak znalezisko trafi do prawowitych właścicieli albo do zbiorów państwowych publicznie dostępnych, inaczej wg mnie jest to zwykła kradzież, jak każda inna.
Pozdrawiam
lonek napisał(a):Na czas wojny zakopałeś swoje oszczędności, później nie miałeś możliwości ich odnalezienia, okazuje się, że jakiś ktoś znajduję dobytek paru pokoleń Twojej rodziny, zabiera wszystko, sprzedaje prywatnym odbiorcom albo przetopi na byle jaką biżuterie a Ty nic z tego nie masz. Jakbyś się czuł? Wiem, wiem. Większość z was to przedstawiciele klasy pracującej, bo niestety większość polskiej inteligencji została pomordowana i ew. wyjechała za granicę, ale spróbujcie postawić się w takiej sytuacji to jednak zmienicie zdanie. Popieram wykopki, ale tylko i wyłącznie jak znalezisko trafi do prawowitych właścicieli albo do zbiorów państwowych publicznie dostępnych, inaczej wg mnie jest to zwykła kradzież, jak każda inna.
Pozdrawiam
Dalej napisał(a):Zależy co rozumiesz przez "inteligencja".
Jeśli masz na myśli papierowych magistrów, profesorów i doktorów, którzy nic nie umieją za to mają papier, to takich jest masa :)
Łukasz napisał(a):Tato napisał(a):A, zdjąłem bana Łukaszowi
Dziękuję Tato. Rozumiem że za cytat miesiąca przyznawany jest miesięczny banan?
Sushi napisał(a):Dalej napisał(a):... gardłują jakby mieli po trzy habilitacje... ^_^'
Łukasz napisał(a):Dziękuję Tato. Rozumiem że za cytat miesiąca przyznawany jest miesięczny banan?
"Większość z was to przedstawiciele klasy pracującej, bo niestety większość polskiej inteligencji została pomordowana"
lonek napisał(a):To były czy nie były synonimy? Czy się wyklucza, bo ja nie wiem.
Ale czekam na konstruktywną krytykę, a nie reakcji w stylu 13latka- "on ma inne zdanie więc jest ch*jem".
Pozdrawiam
lonek napisał(a):To były czy nie były synonimy? Czy się wyklucza, bo ja nie wiem.
lonek napisał(a):Ale czekam na konstruktywną krytykę, a nie reakcji w stylu 13latka- "on ma inne zdanie więc jest ch*jem".
lonek napisał(a):Większość z was to przedstawiciele klasy pracującej, bo niestety większość polskiej inteligencji została pomordowana i ew. wyjechała za granicę
Dalej napisał(a):Spokój. Lonek jest nowy
Łukasz napisał(a):Wokash napisał(a):Jestem za stworzeniem działu z najciekawszymi tekstami miesiąca...
A ja NIE.
Łukasz napisał(a):NIE MUSICIE JUŻ SIĘ TAK DO MNIE PRZY*****LAĆ !!!!!!!!!!!!!
Łukasz napisał(a):Wokash napisał(a): A czy mu zazdroszczę? Odpowiedz sobie sam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość