WichuR napisał(a):Uwaga ogólna do Win7 na lapach, to ich fatalny wpływ na baterie niektórych modeli. Nie wiem czy już to rozwiązano, ale w modelach Lenovo T61 w ciągu roku zajechały dwie baterie. Drugi identyczny z XP nie miał śladu problemu. Warto prześledzić temat. Byliśmy zdziwieni, aż okazało się że to nie wina sprzętu a prawdopodobnie Win7 http://notebooki.idg.pl/news/355559/Win ... prawe.html. Warto się upewnić, że nie wybierzesz modelu, który podda się temu problemowi.
moron napisał(a):Zwroc uwage na to zeby miec z 2-3 lata gwarancji
Jak duzo pracujesz na lapku i jeszcze go w domu katujesz masz duze szanse ze ci cos padnie...
WichuR napisał(a):Ciekawą ofertę ma firma bluemobility, robią notebooki składane w oparciu o podzespoły Compal i podobne. Przykładowo, zestaw podstawowy http://www.bluemobility.pl/blueberry-co ... -p-18.html, jest tańszy, a karta graficzna w rankingu http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html jest o 40 pozycji wyżej. O ile nie jesteś fetyszystą markowości i nie potrzebujesz pseudo-designerskiej obudowy, to może jakieś rozwiązanie. No i jest konfigurator zestawów. Lapki na bazie compala, dostają nawet niezłe recenzje.
Tato napisał(a):W cenie ok 3tys polecam nowe Samsungi R580 z i5, GeForcem GT330M, 4GB pamięci i 500GB dyskiem, które dają ok 7tys na 3DMarku.
Co bys nie kupił nie bierz innego systemu niż Win7.
PS. Jakbys się decydował na cos co poleciłem to zadzwoń do mnie.
Devil napisał(a):I najważniejsze, zapomnij o AMD w notebooku.
Vintersky napisał(a):Stanowczo desktop do grania.
Lapsy nadal się do tego nie nadają. A jak nawet trochę się nadają, to jakbyś nosił małego desktopa :P.
ZibiD napisał(a):Są różni użytszkodnicy ;)
Zakładam, że część tych nieszczęśliwych wypadków jest spowodowana inwencją użytszkodników - jak wszędzie (od zalanych telefonów komórkowych po rozbite samochody włącznie). Inna kwestia, to to, że są one tanie i sprzedaje się ich dużo czyli liczba bezwzględna uszkodzonych egzemplarzy rośnie.
Devil napisał(a):Ale Zbysiu masz problem... Kup Pan sobie konsolę...
Echelon4 napisał(a):ASUS n61vn
Echelon4 napisał(a):nagle rozdupcył :D
Python napisał(a):Na sterownikach z NVIDII chodzi - ale jak pogram dwie godziny, to pada układ graficzny. :-/
Python napisał(a):
Ja do konsol przekonywałem się kilka lat - oczywiście nie zamieniam jej na lapa, ale kupowanie laptopa co dwa lata mi się nie kalkuluje, bo zawsze dostanę mocno po dupie jak je będę sprzedawał.
Kamil napisał(a):Python napisał(a):
Ja do konsol przekonywałem się kilka lat - oczywiście nie zamieniam jej na lapa, ale kupowanie laptopa co dwa lata mi się nie kalkuluje, bo zawsze dostanę mocno po dupie jak je będę sprzedawał.
To ciekawe, że ludziom potrzeba przełamać barierę psychiczną, żeby kupić konsolę ;) Łatwiej wydać 2-3 tys. na nowy komputer, niż kupić konsolę za ~1000zł. Nie spodoba się, to sprzedajesz i tyle ;)
Python napisał(a):Może jak będziesz miał rodzinę i staniesz przed wyborem kupna samochodu: cabrio czy kombi - to zrozumiesz :-)
Kamil napisał(a):To ciekawe, że ludziom potrzeba przełamać barierę psychiczną, żeby kupić konsolę ;) Łatwiej wydać 2-3 tys. na nowy komputer, niż kupić konsolę za ~1000zł. Nie spodoba się, to sprzedajesz i tyle ;)
Struś napisał(a):Kamil napisał(a):To ciekawe, że ludziom potrzeba przełamać barierę psychiczną, żeby kupić konsolę ;) Łatwiej wydać 2-3 tys. na nowy komputer, niż kupić konsolę za ~1000zł. Nie spodoba się, to sprzedajesz i tyle ;)
Dolicz do ceny konsoli cenę dobrego telewizora i masz to samo ;]
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości