Idzior napisał(a):http://www.polskatimes.pl/forum/watek/36314,6.html#80315_pokaz
Piachu napisał(a):Nie o to mi chodziło Miderze.
Ale tak jak żołnierze napisali w piśmie, tak i z historii wynika że dowódcy przydzielani do G wywodzący się z poza jednostki nie byli dla niej niestety zbawienni.
Piachu napisał(a):Co do fermentu to komuna jak widać najmocniej poza parlamentem ostała się właśnie w WP. Smutne.
Mider napisał(a):Piachu i co, nie był z Gromu to był przeciwko niemu?
1. W dużej mierze był tam tylko dla siebie, co widac po akcjach medialnych z autopromocja swojej osoby. Szczyci sie tym że zrobił nowa spadochroniarnie w jednostce (nota bene robiac to pod siebie bo wiadomo że jest zapalonym skoczkiem) i nic wiecej podczas swojej dubletowej kadencji.
Co to jest? Rodzina mafijna czy wojsko?
2. Wolalbym rozgraniczac WP z tą jednostką. Dlatego też na początku nie podlegała ona betonowi WP. Wiadomo też że w jednostkach specjalnych formacja w trakcie docierania ma na celu maksymalne zespolenie drużyn nie tylko w sferze działań bojowych. Ci ludzie żyja ze soba 24/7.
Nie bronię nikogo, ale wyciągasz wnioski jak w dowcipie o policjancie "Masz akwarium? Nie? To jesteś pedałem!"
3. Nie rozumiem akurat tego wpisu. Porównanie moim zdaniem absolutnie nie trafione odbieram to jako chec pokazania miejsca w szeregu dla "Piacha".
Jeśli struktura jest chora to trzeba ją leczyć lub rozbić. Nie ma się co cackać, tyle, że takie rzeczy powinno się robić z dala od kamer.
4. Struktura była chora od momentu kiedy kierownictwo jednostki bylo mianowane z opcji politycznych. I mniej więcej od tego momentu zaczęła sie medialna kariera małego generala. Obie rzeczy można łatwo ze sobą powiązać.
A co ja widzę - listy otwarte podpisane przez operatorów, sekretarki i sprzątaczki a z drugiej strony Internetowe kontry i darcie szat.
5. Listy?? Z tego co wiadomo i jest podane do opinii publicznej jest jeden list. Podpisany przez ludzi pracujących w jednostce. Ciekaw jestem skad masz informacje o sekretarkach i sprzataczkach.
Swoją drogą, skoro taki syf jest w jednostkach elitarnych to jaki jest w tych dużo gorszych?
Nie mam wpływu na Twoje prywatne odczucia. Nie taki był cel.odbieram to jako chec pokazania miejsca w szeregu dla "Piacha".
Mider napisał(a):Jeżeli taki scenariusz powtarza się n-ty raz to trzeba się zacząć zastanawiać co się dzieje w jednostce, że ludzie spoza układu nie przyjmują się.
Powrót do Wydarzenia militarne i airsoftowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości