Co to znaczy, że forum ,,dawno dawno temu wyczerpało swoje możliwości rozwoju"?
Python napisał(a):Ja bym chciał przeneiść wszystkie posty o milsimach :-)
wichur napisał(a): że nie zwariujesz kiedyś
Dalej napisał(a):przez parę lat na Wrr udało mi się to jakoś nie zgłupieć chociaż były ciężkie momenty, więc może się uda :)
moron napisał(a):domysl sie biorac pod uwage to ze dalej ma bana na starym warriorze :P
Dalej napisał(a):W nocy zostałem zbanowany na Wrr. Tak to miej więcej wygląda - przez kilka lat moderatorzy muszą poświęcać kilka godzin tygodniowo na rejestrację nowych kont bo nie można doprosić się najprostszego filtra anty spamowego, ale gdy im zależy to potrafią działać szybko.
moron napisał(a):Naucz sie czytac ze zrozumieniem...Dalej napisał(a):W nocy zostałem zbanowany na Wrr. Tak to miej więcej wygląda - przez kilka lat moderatorzy muszą poświęcać kilka godzin tygodniowo na rejestrację nowych kont bo nie można doprosić się najprostszego filtra anty spamowego, ale gdy im zależy to potrafią działać szybko.
Szanowna Braci ASG !
Pragniemy zapewnić was, że wszystko z warrior.pl jest jak najbardziej w
porządku. Nikt nie zamierza likwidować forum ani strony. Na forum są już
nowi aktywni administratorzy (ludzie ze środowiska ASG dobrze wam znani),
którzy w najbliższym czasie prześlą wam informację bezpośrednio od siebie.
My natomiast, w związku ze zdarzeniami z ostatnich tygodni, postanowiliśmy
zareagować na nieuczciwość osoby, która ostatnio zarządzała zarówno forum
jak i stroną.
Dla tych, którzy nie pamiętają przypomnimy, że strona warrior.pl
powstała w wyniku działania pasjonatów ASG (którymi byliśmy i nadal
pozostajemy niestety na razie tylko duchowo) na potrzebę integracji
środowiska ASG na Mazowszu.
Wielu z was może nas pamiętać ze wspólnych strzelanek sprzed kilku
lat, lub organizowanych przez Tadeusza zlotów, które czynnie wspieraliśmy.
Strona powstała jako strona dla środowiska i jej celem nigdy nie było
komercyjne traktowanie ASG. Domena warrior.pl jest własnością firmy z
branży IT, która pieniądze zarabia gdzie indziej i nigdy nie próbowała
wykorzystywać środowiska do e-biznesu tak jak to teraz próbuje rozpocząć
"Dalej". Nas nigdy nie interesowało czerpanie ani korzyści materialnych, ani splendoru, czy budowania własnej pozycji w oparciu o to, że jesteśmy
założycielami warrior.pl.
Chcemy was zapewnić, że strona będzie zawsze przez utrzymywana i
wspierana natomiast kierunki jak i jej sam rozwój należy już do środowiska
ASG. Wielkość i jakość forum jest ewidentnie waszą zasługą - wszystkich
forumowiczów, natomiast jakość strony - jest niestety pochodną
zaangażowania i kompetencji osób dotychczas nią zarządzających.
Z perspektywy dnia dzisiejszego widzimy, że wszystkie problemy
ostatniego okresu zarządzania, w tym brak rozwoju strony, kłopoty na forum
z zakładaniem nowych kont oraz brak reakcji na problemy techniczne, a
przede wszystkim nie zgłaszanie problemów do zarządzającego serwerem, były celowym działaniem osoby, której poprzedni zarządzający Tadeusz (BRT) przekazał obowiązki zarządzającego.
Wyraźnie widać, że działania te miały i mają na celu próbę
przejęcia w prywatne ręce forum, które jest dobrem całego środowiska.
Wstępne przejrzenie forum i wczytanie się w problemy techniczne,
jakie mieliście jest dla nas dowodem, że "Dalej" nigdy nie dbał o
prawidłową obsługę forum, nie mówiąc już o rozwoju strony, a jedynie
skupiał się na kreowaniu własnego wizerunku i pozycji w środowisku.
Jednocześnie próbował nas oskarżać o brak reakcji, pomimo, że nigdy nie
przekazał nam żadnego zapotrzebowania na jakiekolwiek zmiany bądź poprawki w forum lub na stronie.
Otrzymaliśmy kilka propozycji odkupienia strony wraz z forum,
jednakże za każdym razem informowaliśmy, iż jest to strona środowiskowa i
ma służyć środowisku ASG, a nie jednej prywatnej osobie. "Dalej" również
złożył nam propozycję odkupienia forum. Odmawiając mu, potwierdziliśmy
ponownie, że ma on "zielone światło", aby rozwijać forum i stronę w ramach
tego, co już jest stworzone przez środowisko, a z naszej strony otrzyma
należyte wsparcie. Jednak jego nie interesowała możliwość rozwijania w
ramach środowiska tylko oczekiwał pieniędzy za bycie administratorem i
zajmowanie się forum.
W między czasie stworzył własną stronę wykorzystując dobrze znaną
nazwę warrior przygotowując się do dalszych działań. Pierwszym wrogim
krokiem uczynionym przez "Daleja" była nieudana próba skopiowania całej
bazy forum (zwyczajna próba kradzieży waszych danych i dotychczasowego
zbioru informacji) pod pretekstem "zrobienia backupu". Po nieudanej próbie
uruchomił forum na własnej stronie, a z forum warrior.pl rozesłał do was
spam reklamujący rzekomo "nowe forum", które jest jego prywatną własnością. Totalną niegodziwością jest również próba pomawiania warriora
o niechęć do rozwoju i blokowanie inicjatyw, gdzie tak naprawdę osobą
blokującą, która miała wszelkie możliwości prowadzenia rozwoju strony był
sam zarządzający "Dalej". Wszystko to nosi znamiona próby wrogiego
przejęcia poprzez doprowadzenie do upadku działającego przedsięwzięcia.
Oskrażanie warrior.pl o zaniedbania spowodowane przez samego siebie,
generowanie problemów, aby uzasadnić to, co teraz robi - czyli próbę
przejęcia środowiska na swoją prywatną stronę jest według nas wyraźnym
sprzeniewierzeniem się środowisku ASG.
Dotychczas ludzie związani z warrior.pl nigdy nie blokowali innych
inicjatyw środowiska, a wręcz przeciwnie zawsze im sprzyjali - zakładanie
stron dla teamów, umieszczanie emblematów teamów z linkami do ich stron na stronie głównej, zakładanie indywidualnych forów dla Teamów, wspołpraca z innymi stronami środowiska ASG. Natomiast po raz pierwszy natknęliśmy się na próbę wyrolowania wszystkich i zrobienia czegoś dla korzyści jednej osoby. Dlatego tej inicjatywy nie będziemy ani wspierać, ani popierać.
Chcemy, aby każdy z was świadomie podejmował decyzje, z którego
kanału informacyjnego ASG korzysta i na którym forum się udziela. Uważamy, że taka manipulacja, jaka teraz ma miejsce zasługuje na publiczne odkrycie, ujawnienie i potępienie.
Decyzja należy do was, a my zapraszając na warrior.pl życzymy mnóstwa
satysfakcji z zabawy w ASG.
Założyciele warrior.pl
Ja osobiście chciałbym, aby pod dość poważnymi oskarżeniami podpisał się ktoś z nick'a, a nie tylko "założyciele warriora", bo brzmi to dość mitycznie.
[/quote]Brzoza napisał(a):
Nie wiem i nie chcę wiedzieć jak to się stało że FATAHy strzeliły focha na nowe forum na kilka godzin przed rozesłaniem przez Neologic tego maila, faktem jednak jest, że Brzoza DOSKONALE wiedział o przeprowadzce, o powodach itp, na wiele miesięcy przed odpaleniem nowego forum w sierpniu. Kilkakrotnie rozmawiałem z nim telefonicznie, przedstawiałem sprawę podobnie jak innym weteranom, i zgadzał się ze mną. Miał wręcz zostać moderatorem czwartkowych strzelanek, bo chodź nie widziałem go osobiście nigdy, wiedziałem że jeździ na nocki i jest zaangażowany. Mam wygrzebać biling, Brzoza?
Nigdy nie zgłaszałem się do żadnej firmy o reklamę, proszę bardzo, możecie sami podzwonić po firmach popytać czy do kogokolwiek pisałem, dzwoniłem. Brzoza kłamie, znowu. (swoją drogą czy ktoś się zastanowił skąd niby miałby Brzoza to wiedzieć?)
Dalej co ty za idiotyzmy wypisujesz!!!
Doskonale obaj wiemy z kim rozmawiałeś o reklamie - niestety owa osoba stwierdziła że nie zabierze głosu w tej "dyskusji" - gdyby zabrała pewnie na nią tez byś najechał i wyzwał od kłamców a jednak biznes i ew.strata klientów ważniejsza ... Strasznie żałuje.
Zresztą sam teraz po części potwierdzasz moje słowa. Najpierw twierdzisz że nie rozmawiałeś, a później nagle przyznajesz że reklamy będą bo nie masz zamiaru prowadzić forum za darmo. Skąd wiesz że będą skoro z nikim podobno na ten temat nie rozmawiałeś....? Zresztą to nie o kasę chodzi! Chodzi o to że pod pretekstem braku zainteresowania właścicieli i wręcz blokowania rozwoju strony ty biedaku musiałeś organizować nowe forum - bzdura i kłamstwo!
Oczywiście, że wiedziałem o przeprowadzce - jak wszyscy... i cały Fatah wahał sie co dalej.... Ja się nie wypieram oczywistych faktów!
I kolejną bzdurą padającą z Twojej strony jest informacja o naszym"fochu" na kilka godzin przed rozesłaniem listu od właścicieli forum - po prostu jesteś śmieszny!
Zacząłem zabierać głos w sprawie (za co od razu złośliwie mnie zbanowałeś) po mailu od właściciela W. o tym co robisz i robiłeś.
I tak jak napisał Gazel(jego też zbanujesz?) dziękuj Bogu że jednak ci nie zapłacili bo teraz wylądowałbyś pewnie w sądzie.
A informację zawarte w rozsyłanym mailu są jak najbardziej wiarygodne - kilkakrotnie mailowałem z owym Adminem i dostałem do gościa telefon.
Potwierdził wszystko co napisał i na pewno zdaje sobie sprawę z konsekwencji gdyby kłamał. Więc mimo wszystko wierze jemu a nie tobie.
Niestety okazało się jak małym człowieczkiem jesteś i jak małego masz ptaszka(co sam potwierdzasz)
Więcej głosu nie zabieram bo mam tego juz dość - pewnie jeszcze mnie zaatakujesz ale nie mam zamiaru reagować.
Powrót do O nas, Regulaminy, Zwyczaje itp.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości