poszukuję chętnego do pary snajperskiej

Pisz o czym chcesz, jak przesadzisz to i tak wywalę. Żadnej polityki.

poszukuję chętnego do pary snajperskiej

Postprzez wizgot » 22 sty 2010, o 02:58

Cześć,

Poszukuję osoby która w ramach odpoczynku od sobotnich jebanek z użyciem 500+ rozpylaczy chciałaby się od czasu do czasu zaangażować w działanianie w parze snajperskiej. Trochę wspólnego treningu, ghillie suit z prawdziwego zdażenia, marsze na orientację, obserwacja z ukrycia - ot takie klimaty. Nie za często i bez mocnego napinania. Wszystkie szczegóły do ustalenia, na razie jest to tylko pomysł, chociaż ja wyposażenie już sobie częściowo pozbierałem.

Ktoś chętny?

Pozdrawiam,
Piotr
wizgot

Na starym Warriorze od: 2007

Re: poszukuję chętnego do pary snajperskiej

Postprzez Dalej » 22 sty 2010, o 07:27

wizgot napisał(a):poszukuję chętnego do pary

WEEKEND WARRIORS
where love and passion meet
Dalej
Administrator

White Cross: Weekend Warriors
Na starym Warriorze od: 2005

Postprzez wizgot » 22 sty 2010, o 13:11

Kiedy cały świat jest zły i smutny, deszcz pada centralnie na nas, śnieg nie daje nam jeździć na strzelanki, my, biedni ale dzielni wojownicy zawsze mamy Daleja. I jesteśmy z tego dumni, bo On... Błyska dowcipem.
wizgot

Postprzez Echelon4 » 22 sty 2010, o 13:14

Wizgot nie denerwuj się... przecież widzisz, że Dalej chce do pary ale nie snajperskiej :D
Obrazek
Echelon4

White Cross: PI
Na starym Warriorze od: 2006

Postprzez ZeRT » 22 sty 2010, o 14:37

Jaśnie Nam Panujący zawsze miał dość specyficzny dowcip ;p.

Wizgot jeśli chciałbyś realizować pracę snajpera w większym gronie zapraszam do nas.

Tutaj jest nasz kącik na WW2:
http://www.weekend-warriors.pl/viewforum.php?f=102

Tutaj nasze forum:
http://js2305.phpbb24.com/board/

W razie pytań wal do mnie na PW.
Jutro mamy szkolenie teoretyczne z taktyki czerwonej (czyli pod dachem ;)) jeśli był byś zainteresowany zapraszamy!
Bądź szalony, ale nie głupi.
Obrazek
ZeRT

Postprzez Dalej » 22 sty 2010, o 14:46

wizgot napisał(a):deszcz pada centralnie na nas, śnieg nie daje nam jeździć na strzelanki

Snajperstwo to bardzo ciekawy i pasjonujący wątek chociaż osobiście w warunkach ASG ciężko go widzę, niemniej jeżeli naprawdę zamierzasz być w tej dziedzinie hardkorem to twoim głównym wyzwaniem będą właśnie niedogodności atmosferyczno-środowiskowe :)

Powodzenia i nie spinaj się tak :)
Dalej
Administrator

White Cross: Weekend Warriors

Postprzez Wokash » 22 sty 2010, o 15:42

ZeRT napisał(a):Wizgot jeśli chciałbyś realizować pracę snajpera w większym gronie zapraszam do nas.

Tak Wizgot... chłopaki właśnie szykują się do renactingu plutonu egzekucyjnego... duża grupa, zero przypadków, żeby przeciwnik zauważył i zdążył zareagować... [emot]
Obrazek
Wokash
.

White Cross: Tower Guards

Postprzez Edax » 22 sty 2010, o 16:03

wizgot napisał(a):ghillie suit z prawdziwego zdarzenia,[...] obserwacja z ukrycia - ot takie klimaty. Nie za często i bez mocnego napinania. Wszystkie szczegóły do ustalenia[..]

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :D
Edax

White Cross: Zaporożec
Na starym Warriorze od: 0

Postprzez yamnick » 22 sty 2010, o 16:05

Edax napisał(a):Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :D

to teraz szybciutko do łazienki :)
Always remember the goodness of animals. You see, my dachshund is discreet and will never betray me — I cannot say that of any human being...

Wilhelm Canaris
yamnick
.

White Cross: 6-th

Postprzez Edax » 22 sty 2010, o 16:12

too late, jak to mawiają nasi zachodni bracia :))
Edax

White Cross: Zaporożec
Na starym Warriorze od: 0

Postprzez ZeRT » 22 sty 2010, o 17:21

Spokojnie u mnie jest cała grupa ludzi która chciała robić coś ciekawego i bez napinania i nie za często a skończyło się tym, że przez cały rok trzepiemy treningi z różnych zagadnień od wiązania sznurówek po wysadzanie mostów ;) wyjeżdżamy w różne egzotyczne dla mieszczucha miejsca itd. ;).

Jesteśmy jak legia cudzoziemska Zapewniamy ciekawe szkolenia, podrożę i nie zapomniane wspomnienia.

Z tym plutonem egzekucyjnym to ja sobie wypraszam! Znam wiele innych grup które się do tego nadają lepiej na przykład 10th, RIR i jeszcze kilka by się znalazło :emot:.
Bądź szalony, ale nie głupi.
Obrazek
ZeRT

Postprzez wizgot » 23 sty 2010, o 01:18

Nie, ja się nie spinam, przeciwnie, nie zauważyliście może ironii w mojej wypowiedzi..

Żeby jednak ostatecznie wyjaśnić tą kwestię dobierania w pary, to nie chodziło mi o związek matrymonialny, sorry chłopaki.

Żeby wyjaśnić też kwestię napinania, to dla jednych kulki w zapasowym magu zamiast w foliowej torebce są już napinaniem, więc olejmy tą kwestię. Ja nie zamierzam przesadzać, ale ghillie i umiejętność poruszania się w nim tak, żeby inni mnie podeptali a nie zauważyli to w pewnym sensie sedno całej zabawy. Dlatego też szukam kogoś kto chciałby od czasu do czasu potrenować, wymienić się informacjami o tematach snajperskich, ale nie koniecznie odstawiać mega hardcora.

Panowie, dzięki za odpowiedź, odwiedzę chętnie wasze forum!

Pozdro 666
wizgot

Postprzez wizgot » 23 sty 2010, o 01:30

Co zaś się tyczy realizacji w warunkach ASG to masz Dalej rację o tyle, że nie ma raczej przełożenia na realizm sprężynowa replika której zasięg to góra 40m, w dodatku na tym dystansie to już byle podmuszek i ciężko o trafienie. Dlatego cały fun jest raczej w siedzeniu w krzakach i umiejętnościach powiedzmy z pogranicza lekkiego survivalu, które zdobędzie się niejako obok ASG.

Ale z życia wzięta historia: pojechałem sobie na strzelankę na jesieni do Radiówka i zabrałem ghillie i snajperkę, żeby w ogóle zobaczyć jak to jest. Grałem wtedy 2,5 godziny, miałem ze sobą 3500 kulek, wystrzeliłem 5 razy z czego w cel trafiły 3. Zginąłem przy tym jeden jedyny raz, i to w momencie gdy zacząłem zachowywać się głośno i niefrasobliwie. Banana miałem na gębie przez całe popołudnie i stwierdziłem, że chociaż nie każdego to musi kręcić, to zabawa jest warta zachodu.
wizgot

Postprzez Swierzy » 23 sty 2010, o 13:36

ZeRT napisał(a):
Z tym plutonem egzekucyjnym to ja sobie wypraszam! Znam wiele innych grup które się do tego nadają lepiej na przykład 10th, RIR i jeszcze kilka by się znalazło :emot:.

Ze co prosze?
Napalm sticks to kids
Swierzy
.

White Cross: 10th Mtn

Postprzez yamnick » 23 sty 2010, o 19:44

Swierzy napisał(a):Ze co prosze?

No przecież wszyscy wiedzą że nie dość że jesteście termosy to jeszcze dobijacie rannych a zwłoki bezcześcicie okrutnie
Always remember the goodness of animals. You see, my dachshund is discreet and will never betray me — I cannot say that of any human being...

Wilhelm Canaris
yamnick
.

White Cross: 6-th

Postprzez Wokash » 23 sty 2010, o 19:54

Termosy to fakt ale dobijanie rannych i bezczeszczenie okrutne zwłok to zdaje się domena 6tek i sławnego Nożownika z Osowa [emot]
Obrazek
Wokash
.

White Cross: Tower Guards

Powrót do O wszystkim