Moderator: Pi White
trooper napisał(a):No, to rzucam pod dyskusję:
wariant 1
w przypadku wyraźnej przewagi jednej ze stron, strona przeważająca gra w trybie "low ammo". Polega to na tym, że każdy gracz drużyny gra tylko z jednym magazynkiem w danej rozgrywce (maksymalnie mid-cap). High-capy wypadają z gry.
wariant 2
w przypadku wyraźnej przewagi jednej ze stron, strona przeważająca gra w trybie CQB, tzn, nie może używać replik powyżej 350 fps. To rozwiązanie ma tę wadę, że trzeba mieć ze sobą w plecaku zapasową replikę lub posiadać replikę z regulowanym fps-em lub polegać na broni bocznej.
wariant 3
strona przeważająca zawsze atakuje - trzeba wybierać stronie słabszej dogodne do obrony lokacje. Dodatkowo strona przeważająca/atakująca ma zakaz oskrzydlania, tzn. dozwolony jest wyłącznie atak frontalny.
Co Wy na to?
glock_45 napisał(a):W sierpniu padł pomysł, żeby zrobić kilka spotkań zgrywających nację RS - można o tym pomyśleć i wcielić w życie, myślę że chętni do ogarnięcia się znajdą...
Schwarz napisał(a):glock_45 napisał(a):W sierpniu padł pomysł, żeby zrobić kilka spotkań zgrywających nację RS - można o tym pomyśleć i wcielić w życie, myślę że chętni do ogarnięcia się znajdą...
Najlepszy pomysł z całej dyskusji według mnie.
Ćwiczyć, grać, ćwiczyć, grać. Do skutku. Od razu nic nie ma.Jak się nie ma repliki o dużym zasięgu, to trzeba nadrabiać sprytem. Jak się ma lenia, to i 1000fps nie pomoże, ani 1000 postów na forum
Generał(Legion Ch.) napisał(a):( zresztą czy to Afganistan czy Ukraina czy inne konflikty zbrojne gdzie nie występują wojska regularne oznaczenie swoich opaską, kokardą ,naszywką i tym podobnymi to podstawa i chyba nie ma takiego dowódcy na świecie który by naraził swoich wojaków na FF przez nierozpoznanie swój- wróg np. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 15394.html )
Dlatego uważam że to żaden wstyd używać opasek bo lepsi od nas to robią i w nosie mają że spada im o - 10 do lansu![]()
Stiopoczkin napisał(a):Generał(Legion Ch.) napisał(a):( zresztą czy to Afganistan czy Ukraina czy inne konflikty zbrojne gdzie nie występują wojska regularne oznaczenie swoich opaską, kokardą ,naszywką i tym podobnymi to podstawa i chyba nie ma takiego dowódcy na świecie który by naraził swoich wojaków na FF przez nierozpoznanie swój- wróg np. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 15394.html )
Dlatego uważam że to żaden wstyd używać opasek bo lepsi od nas to robią i w nosie mają że spada im o - 10 do lansu![]()
Jakby komuś jeszcze nie przyszło do głowy dlaczego się zaczeli oznaczać, i jedna i druga strona konfliktu używa identycznego umundurowania i wyposażenia.
Jak już wspomniałem gram z warriorem obecnie z WW od 10 lat. na początku cała ekipa była po stronie RS, nauczyłem się rozpoznawać mundury i musiałem to zrobić szybko. Taśmowanie zawsze mnie wnerwiało i jest (w mojej opinii) pójściem na łatwiznę.
Miszak napisał(a):Trochę demonizujecie te podziały mundurowe:)
Z całej tej dyskusji bardzo podoba mi się pomysł zabronienia hi-capów, .
Stiopoczkin napisał(a):@ Glock_45
powiem tylko jedno, weź pmr na sobotnią strzelanke gdzie przujedzie powiedzmy 80 osób i spróbuj się dogadać, śmietnik w eterze, jakoś filtrów i rozjechane pasma, przy mocach nadawczych jakie posiada standardowe radio pmr 0.5W w na janówku twierdzy możesz mieć problem z łącznością na 100m.
Generał(Legion Ch.) napisał(a):Glock oczywiście ..jeśli wystarczy ci ograniczenie swojej aktywności w ASG tylko do sobotnio -niedzielnych pykanek to inwestowanie w lepszy sprzęt nie ma sensu.
Schwarz napisał(a): Zakaz hi-capów to całkowity absurd. (...) To midy i boxy dają duże nasycenie ogniem, nie grzechotki.
blinko_swir napisał(a):podział mundurowy jest zły? hehe, poprostu słabo graliśmy a hamburgery są dobrze zgrane i działają systematycznie - nie ma co płakać, trzeba ciąć metal i krzesać iskryZresztą głupio by było nagle rozwalać hamburgerom team na który pracowali bo ktoś nie lubi przegrywać.
Fakt że ostatnio strzelanki późno się zaczynają a wcześnie kończą, ale może zrobi się cieplej to i mocy przybędzie
trooper napisał(a):No, to rzucam pod dyskusję:
wariant 1
w przypadku wyraźnej przewagi jednej ze stron, strona przeważająca gra w trybie "low ammo". Polega to na tym, że każdy gracz drużyny gra tylko z jednym magazynkiem w danej rozgrywce (maksymalnie mid-cap). High-capy wypadają z gry.
...
Co Wy na to?
Powrót do Gry otwarte - Sobota
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość