Jak się uszczelnia Hopup? Popierwsze chałupniczo stosujesz teflonfixa. Dodatkowo są fabryczne doszczelnione komory - King Armsa, Madbula, o kopiach w stylu element itd nie zapominając. Uszczelnione są oringami przy wejściu dyszy do komory oraz przy magazynku. Uszczelnia się po to aby wytłaczane powietrze nie uciekało przy połączeniu z GB i w innych miejscach tylko oddziaływało bezpośrednio na kulkę.
O zasadzie działania AEGa jak widać mam większe pojęcie niż Ty, jeżeli twierdzisz że HU to tylko pudełko którego szczelność nie ma wpływu, i że to z jaką siła kulka wyleci z lufy nie ma wpływu na zasięg.
Testów nie widziałem, którymi się posiłkujesz, od wczoraj nie mogę doczekać się na linka do tego testu.
Co ma pokazać Twój test? pokazuje tylko jak działać będzie HU skrecony i nie ustawiony. Kulka leci na krotszy dystans, ale po upadku dalej będzie miała odpowiednią energię kinetyczną, nie zatrzymuje się w miejscu.
Wskaż mi proszę gdzie napisałem że znaczenie ma jakie źródło nadaje kulce PĘD.
Nadal czekam też na odpowiedź na zadane przezmnie pytanie:
jezeli repliki z systemem MC mają mieć zabezpieczane zawory, czemu nie są zabezpieczane systemy szybkich wymiany sprężyn/cylindrów w replikach które taką możliwość posiadają?
Może zamiast manipulować faktami odpowiedział byś na konkretne pytanie dotyczące tego tematu.