Schwarz Wielkie Dzięki za Gacie!!!!

Moris napisał(a):... Pozostała jeszcze jedna
Sgt. Kruszyna napisał(a):Moris napisał(a):... Pozostała jeszcze jedna
Następnym razem będzie batalia o michę i stołówkę
Devil napisał(a):Moris, jak byś był młodszy i sprawniejszy, to byś się dopchał po kiełbę... Musisz zacząć trenować, co będzie pod ZUS-em, albo NFZ-etem?
Modzel napisał(a):Zupy by pewnie starczyło, część osób brała dokładki.
yamnick napisał(a):A ja bym chciał się dowiedzieć kim był superbohater grożący mi (i nie tylko chyba) strzeleniem w twarz z przyłożenia z repliki 700 fps (sic !). Akcja miała miejsce podczas szturmu na mały fort i tak mnie zadziwiła i zaskoczyłą (a widziałem naprawdę wiele) że zapomniałem się spytać , żeby wiedzieć kogo unikać na następnych scenariuszach. Imprezy airsoftowe to nie najlepsza forma rozladowywania nieprzebranych pokładów agresji i frustracji. Polecam różne popularne ostatnio marsze, ustawki kibolskie albo pracę w jakiejś fajnej korporacji na stanowisku kierowniczym. Misja Afganistan raczej odpada z powodu wyraźnej niestabilnosci emocjonalnej.
Jednocześnie przeciwnika którego trafiłem twarz (tak twierdził, to możliwe) z bliskiej odległości (wedle mojej oceny 8-10 m.) przepraszam, ale zmierzchało już i celowałem w sylwetkę ledwie widoczną przez krzaki. Na pewno nie w twarz. Słaba widoczność utrudniła też ocenę odległości. Pewnie powinienem był zmienić cylinder na CQB-owy (bocznej nie miałem) ale byłem pod ostrzałem i raczej nie był to stock Marui. Strzelałem jednakoż na singlu, fakt że dość szybkim.
FlyingCat napisał(a):Co do wzmiankowanych 700 FPS z przyłożenia - a może by się poszkodowany najpierw przyznał do tego, że razem z kolega postrzelili w twarz człowieka z 10 metrów z długich i też mocno podkręconych replik. Zresztą celowo, bo dziesiątkował ich kolegów z przerażającą skutecznością. Dla ścisłości, po uprzejmej prośbie o zmianę nastawienia do przeciwnika oraz wyrażenie skruchy za świadomego headshota z niedozwolonej odległości zaczął się tenże człowiek odgrażać i wymachiwać replika, więc został poproszony o uspokojenie się przez postrzelonego. Nie poskutkowało, ktoś mu zaproponował kontrargument z następującym komentarzem; "a może chcesz spróbować jak smakuje 700 FPS z metra".
O tym jak nieskuteczny i kiepski był ten oddział świadczy fakt że kolejnych dwóch strzelców oblegających leśniczówkę ostali poproszeni o większą czujność w momencie gdy popukano ich wylotem lufy w plecy.
Na koniec przykład, jak można rozwiązać podobną sytuację - mocna replika, przeciwnik zostaje zauważony na bliskim dystansie (około 10 metrów) - co robi strzelec ze strony wojskowych? - strzela po butach i w miejsce gdzie plecy tracą swa szlachetną nazwę. Myślący facet i wie do czego służą przyrządy celownicze!!!
FlyingCat napisał(a):Dzięki wszystkim za to że byli i się świetnie bawili, szczególnie tym którzy dotrwali do końca
Co do wzmiankowanych 700 FPS z przyłożenia - a może by się poszkodowany najpierw przyznał do tego, że razem z kolega postrzelili w twarz człowieka z 10 metrów z długich i też mocno podkręconych replik. Zresztą celowo, bo dziesiątkował ich kolegów z przerażającą skutecznością. Dla ścisłości, po uprzejmej prośbie o zmianę nastawienia do przeciwnika oraz wyrażenie skruchy za świadomego headshota z niedozwolonej odległości zaczął się tenże człowiek odgrażać i wymachiwać replika, więc został poproszony o uspokojenie się przez postrzelonego. Nie poskutkowało, ktoś mu zaproponował kontrargument z następującym komentarzem; "a może chcesz spróbować jak smakuje 700 FPS z metra".
Fenrir napisał(a):1) @Kun - najpierw zacytuję:
viewtopic.php?f=11&t=131
4.3 Maksymalna moc repliki podczas gry to 600 fps.
4.8 Jeżeli twoja replika ma powyżej 450fps, strzelaj tylko ogniem pojedynczym, tylko na duże odległości.
Fenrir napisał(a):Regulamin gry początek:
Repliki mocniejsze niż 600fps nie mogą brać udziału w rozgrywce. Limit tolerancji: 10 fps i ani sztuki więcej
KUN -OSOBIŚCIE ZGŁASZAM CIĘ DO BANA.
Nie jesteś mile widziany na otwartych imprezach warriora z taką repliką.
Jeżeli pojawisz się jeszcze raz z repliką powyżej 600 fps - zostaniesz zabanowany i to na długo - ja osobiście będę optowała z banem "dożywotnim".
Sevi napisał(a):Chyba nima
Kedaar napisał(a):
Niestety dwóch sytuacji, pomimo chęci nie udało mi się wyjaśnić na miejscu- będę więc pisał konkretnie, o kogo chodzi, w nadziei, że uda się wyjaśni i uniknąć podobnych akcji w przyszłości.
Wioska, kilka osób z FAB ( tak mi się przynajmniej zdaje ) - leżałem względnie osłonięty za małym drzewkiem i kamieniem, w wyschniętej trawie. Na przeciwko mnie, na drodze, dość daleko stało czterech panów. Tak, po prostu nie kryjąc się, stojąc pionowo i w pełni się odsłaniając. Zacząłem do nich strzelać z dość mocnej repliki - SR-25, ~570 FPS, prec lufa i takie tam - ogólnie zasięg spory. Przez lunetę widziałem, że kulki wchodzą w cel, ale nie miałem pewności czy jest tak w rzeczywistości, bo niejednokrotnie już okazywało się, że w lunecie wygląda na trafienie a w rzeczywistości to niedolot. Widziałem za to, że panowie kamizelek nie zakładali tylko zaczęli odpowiadać ogniem. Kulki spadały 1-2 m przede mną, a te, strzelone wyżej ( lobem ?) zatrzymywały się na drzewku. Chwilę potem ktoś z moich krzyknął zwijka więc cofnąłem się kilkanaście metrów.
I wtedy jeden z panów podszedł do mnie i powiedział coś w stylu " ej, a ciebie ku.. ile razy trzeba trafić żebyś zszedł" nie wiedziałem o co chodzi więc chyba wywaliłem strasznie głupiego mapeta gdyż usłyszałem jeszcze coś w stylu " we czterech stoimy na tej drodze i strzelamy do ciebie, w lunetach widzimy że dostałeś a ty nic "
Zacząłem tłumaczyć, że też mam lunetę, że ja też widziałem, że kulki lecą prosta, że replika mocna itd, ale kolega z FAB nie chciał słuchać tylko insynuował mi że oszukuje i termoszę.
Tak więc panowie pytam się jako to jest? Macie lepsze lunety ( ja miałem powiększenie ustawione na x8 )? Czy może wszyscy czterej mieliście ~610 FPS-ów i jesteście na 100% przekonani, że macie zasięg większy ode mnie - wy możecie we czterech stać na drodze, w zbitej kupce koło siebie bez osłony nie będąc trafionymi a mnie trafiliście, pomimo że leżałem i to częściowo osłonięty? ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość