Chaota napisał(a):Wszystkie te monitory maja matryce WN więc na jedno wychodzi.
Teoretycznie 2ms a szary-szary wychodzi w 17ms.
Chaota napisał(a):Mój DELL 3008WFP ma 8ms, marny kontrast 3000:1 ale już na matrycy IPS i to robi kolosalną różnice.
Ptasiek napisał(a):prosze mnie polecic dobry monitor do 700 pln mozliwie jak najwiekszy.
Chaota napisał(a):I jeszcze jedna sprawa, Omijaj monitory z LED-owym podświetleniem.
Są z natury bardzo zimne i nie da się tego poprawić żadnymi ustawieniami.
Dalej napisał(a):szykuję się do zbudowania nowego PCta dla siebie i dla żonki
Dalej napisał(a):Dwa, dwa... Nie wiem czy warto inwestować w Windows 8? Czy 7? Na XP mi zupełnie dobrze i nie czuję motywacji do zmiany, no ale to już staruszek.
Zależy mi by moje niektóre przedpotopowe programy działały, ale podobno na Win7 nie jest z tym najgorzej.
mam, dzięki, nawet handlowiec mnie pamiętał.Czarny napisał(a):Jakbyś jakimś cudem nie miał już konta w Actionie to daj znać, dam ci namiar na przyjaciela u którego części kupowałem, zawsze to coś taniej :)
Nie mam, ale używam dysków zewnętrznych, na wewnętrznym trzymam tylko systemy, więc zakładam że z czasem to się przyda.Czarny napisał(a):Co do płyty, to ty masz aż tyle urządzeń USB 3 ? :shock:
Aha, to nowsze powinny być tego pozbawione, dzięki :)Czarny napisał(a):O Problem z płytą: Chodzi o to że producent (w moim przypadku Asus) wydawał płytę główną jeszcze zanim i5-3570k wchodził na rynek, w związku z czym BIOS nie rozpoznawał procka i musiałem z Serwisu pożyczyć i5-2550 aby zrobić upgrade BIOSu :)
Tak, ale może potem podciągnę pod lepszą, na razie mam 3/4 lata przerwy więc chcę zobaczyć co może dać 560-tka Nvidii :)Czarny napisał(a):Widzę że twoja grafa jest jeszcze PCI-E 2.0 więc jeśli nie jesteś jakiś napalony na nowsze technologie to spokojnie możesz zakupić i5-2550 / i5-2550k :) (zakładając że chcesz Intela).
Czarny napisał(a):Żaden z tych Procków nie obsługuje technologi HT ;) ale już na szybko patrząc po testach na Benchmark.pl to to nie daje przyrostu FPS w grach takiego aby tłumaczyć zakup procka z tą technologią (jakieś 2 do 5 FPS). Gra musiała by być specjalnie napisana aby obsługiwać taką ilość wątków (aktualnie standard to 4) więc raczej bez sensu wydawać więcej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości