Regulamin zawodów strzeleckich
Ranger Shooting Competition 2012: Winter Edition
1. Cel zawodów
- Popularyzacja i promocja strzelectwa praktycznego i dynamicznego.
- Umożliwienie rywalizacji graczy airsoftowych i strzelców sportowych
2. Organizator zawodów
Grupa paramilitarna "Ranger Unit"
Sędzia główny zawodów: Rafał Tomanek
3. Termin i miejsce
4 marca 2012r.
Warszawa-Ursus
4. Uczestnictwo
- W zawodach mogą brać udział osoby pełnolenie - za okazaniem dokumentu ze zdjęciem, potwierdzającego wiek.
- Osoby, które w dniu zawodów nie ukończyły 18 lat mogą wziąć udział przedstawiając podpisane przez prawnego opiekuna oświadczenie.
Wzór oświadczenia:
" OŚWIADCZENIE
Ja niżej podpisany/a IMIĘ I NAZWISKO oświadczam, iż wiadomym mi jest fakt przebywania mojej/go podopiecznej/go IMIĘ I NAZWISKO, legitymującej/go się dokumentem tożsamości RODZAJ I NUMER DOKUMENTU, w dniu 04.03.2012 na zawodach strzeleckich "Ranger Shooting Competition" organizowanych przez nieformalną grupę paramilitarną "Ranger Unit". Mam pełną świadomość zagrożeń zdrowia i życia wynikających z uczestnictwa w wyżej wymienionej imprezie i nie będę rościł/a z tego tytułu żadnych praw wobec organizatora. Przyjmuję na siebie wszelkie zobowiązania wynikające ze szkód wyrządzonych przez moją/ego podopieczną/ego. W razie konieczności proszę kontaktować się ze mną pod numerem telefonu NUMER TELEFONU.
DATA I CZYTELNY PODPIS "
5. Program/harmonogram zawodów
- zmiana09:00 - otwarcie rejestracji
10:00 - rozpoczęcie zawodów
16:00 - zakończenie zawodów
16:30 - ogłoszenie wyników oraz wręczenie nagród
6. Klasyfikacje
- OPEN - wszyscy zawodnicy
- LADY - zawodniczki płci pięknej
- JUNIOR - zawodnicy niepełnoletni
- TEAM - drużyny 4-osobowe
Uwagi:
Klasyfikacje inne niż OPEN zostaną otwarte przy minimum 5 osobach/drużynach kwalifikujących się do danej klasyfikacji.
7. Nagrody i wyróżnienia
- Medale za miejsca 1-3 w każdej klasie
- Dyplomy za miejsca 1-5 w każdej klasie
Jako organizator, rezerwujemy sobie prawo do ustanowienia wyróżnień specjalnych.
Obecnie jesteśmy na etapie pozyskiwania sponsorów nagród rzeczowych. Jeżeli znasz podmiot chętny ufundować takowe ngrody, daj nam znać.
8. Termin zgłoszeń
Do 2 marca 2012r. zgłoszenia przyjmowane są tylko pisemnie na adres:
xasistis@o2.plW dniu 4 marca 2012r. zgłoszenia można dokonać osobiście w punkcie rejestracji.
9. Sprawy finansowe
Wpisowe na zawody wynosi:
opłacone do dnia 17 lutego 2012r. (liczy się data wpływu środków na konto) - 20zł
opłacone do dnia 02 marca 2012r. (liczy się data wpływu środków na konto) - 25zł
opłacone w dniu zawodów gotówką - 30zł
10. Sprawy różne
Dokładne zasady strzelań oraz numer konta zostaną opublikowane do 31 stycznia 2012r.
Treść regulaminu może ulec zmianie.
Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie zawodów w zależności od ilości zgłoszeń.
Ostateczne decyzje we wszystkich kwestiach nie ujętych niniejszym regulaminem podejmuje Organizator.
Dodatkowe informacje - Rafał Tomanek:
xasistis@o2.pl (w temacie proszę wpisać RSC2012)
W trakcie zawodów obowiązuje kategoryczny zakaz spożywania napojów alkoholowych oraz innych środków odurzających. Osoby, których zachowanie wskazywać będzie na spożycie wyżej wymienionych substancji proszone będą o opuszczenie terenu zawodów.