Zmienię trochę temat dyskusji.
Gra ktoś z Was z FMG9 akimbo? Zwykle połowa przeciwników z tym biega, a to młockarnia gorsza niż G18 akimbo z MW2. Moja ulubiona broń z poprzedniej części - SPAS-12 - została słuszne spatchowana (poprawiono zasięg), mam nadzieję że FMG9 też zmodyfikują, obniżając nieco jego skuteczność. W tej chwili, przy takiej konstrukcji map, gdzie przez 3/4 czasu walka toczy się nas bliskim dystansie, użytkownicy tej broni mają sporą przewagę.
Ja zacząłem grę od SCARa. Z tego co widziałem, trochę pro graczy z niego korzysta, ja jednak przerzuciłem się na Type 95 od razu po jego zdobyciu. Ten sprzęt jest genialny, jeżeli ktoś lubił FAMASa z MW2, polecam, zwłaszcza z tłumikiem. Jedna seria z bliskiej/średniej odległości = trup. Iron sight imho trochę zasłania widok, dobrze jest wybrać "Dodatki" i wraz z tłumikiem dobrać Eotecha.
Grało się miło, ale goście z pistoletami maszynowymi trochę mnie jechali. I wtedy obejrzałem jeden z filmików Sandy'ego Ravage'a (swoją drogą polecam jego gameplaye), w którym zachwalał PP90M1 w kombinacji z pewnym celowaniem. Wcześniej testowałem tę broń w ze dwóch rozgrywkach i uznałem że fajerwerków nie ma. Błąd, trzeba tylko umieć z tego strzelać. Najlepsza technika to sprayowanie na początkującego asgeja

, bez tracenia czasu na korzystanie z przyrządów (chyba że chcemy zdjąć kogoś z większej odległości, z bliska prujemy z biodra). Jak do tej pory najlepsze killstreaki osiągam z tą właśnie bronią. Polecam miłośnikom radosnego rushowania spawnów.