Wokash napisał(a):Marker jest złym pomysłem, nie dość, że złym to jeszcze niebezpiecznym.
Mider napisał(a):Mi też podoba się pomysł markerów w roli ppanc.
Mider napisał(a):Ja wiem jak to wygląda. Oczywiście przy tego rodzaju zabawce potrzebna jest zmiana w zasadach - na przykład zamknięte szyby w samochodach.
Struś napisał(a):Zakładając zachowanie zdrowego rozsądku przez użytkowników
Wokash napisał(a):Zakładając, że ziemia jest płaska...
Wokash napisał(a):Jeśli coś takiego robią doświadczeni gracze (Milsim Kraków z tego co się dowiedziałem. Marka sama w sobie choć ich osobiście nie znam). To czego oczekiwać po przeciętnym graczu...
Swierzy napisał(a):Granatnik automatyczny chyba zmienil jego swiatopoglad.
mackoff napisał(a):Te zasady z wytycznych miały być JEDYNYMI wytycznymi dotyczącymi pojazdów...czyt. CCS w kwestii pojazdów miał tutaj nie obowiązywać (dlatego też losowanie dwóch kart w pojeździe i inne niestandardowe zasady znalazły się w wytycznych).
Przyznam szczerze że dlatego też opracowaliśmy zasady niszczenia pojazdów markerem pb - po prostu nie sądziłem że ktoś będzie jeździł z otwartymi oknami.
Przepraszam za to i proszę nie miejcie tego za złe chłopakom z milsim Kraków - widzieliśmy ich RPG i potwierdzam że NIE BYŁO możliwości strzelania z tego dłuższymi seriami.
eMAGie napisał(a):
Nie może być serii 4 kulkowej jako jeden strzał. Powinny być to pojedyncze kulki...
Zanim pan z LAWem wystrzeli ten jeden, jedyny pocisk milion razy się zastanowi czy trafi w pojazd.
Szczery napisał(a):Piesza osłona samochodu - przecież nikt o zdrowych zmysłach nie pociągnie za spust w markerze gdzie na linii strzału
widzi miękkiego kolesia bez maski ?
Po wdepnięciu gazu samochód będzie słyszalny z bardzo daleka i największy kretyn zejdzie z drogi chyba, że jest samobójcą.
Jak jadę na milsima to nie wskakuję na środek drogi, żeby zatrzymać autobus.
Na milsimie też nie będę robił za czarnego rycerza 'none shall pass'.
Tato napisał(a):jaki jest orientacyjny koszt skostruowania ppanc-rury z markera?
...To juz było pałowane parę lat temu, temat zamkniety i ometkowany.
Powrót do Zasady i regulaminy gier MILSIMowych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości