moron napisał(a):wg mnie to wina tego ze milsimy robia rozne osoby ktore ze soba nie wspolpracuja
Sonsi napisał(a):Nie wiem jakie kryteria są istotne przy ocenie poziomu milsimów wg Ciebie Python i może warto byłby to wyjaśnić.
Sonsi napisał(a):Cztery ostatnie milsimy w których brałem udział były wg mnie udane. To znaczy ja i gracze z którymi rozmawiałem bawili się dobrze i byli zadowoleni.
Sonsi napisał(a):Każdy z tych czterech milsimów miał różne założenia taktyczne i zadania do realizacji.
Tytuł zaczerpnąłem z Super Expressu :-)Sonsi napisał(a):Tak na marginesie jak pierwszy raz przeczytałem tytuł to przyszło mi do głowy, że winą niskiego poziomu milsimów jest to, że łączymy się w teamy. Pewnie zmęczony jestem.
Agent napisał(a):SC+FIA to samo i mamy gotowy milsim bez oglądania się na resztę.
Oczywiście mówię o Drużynie czyli jednolicie umundurowanej, dowodzonej i szkolonej formacji. To się da zrobić - naprawdę.
Kret napisał(a):Limity amunicyjne nie sa czescia systemu trafien. Moim zdaniem to akurat wada nie tylko CCSu, ale w ogole wiekszosci systemow. Nie zrozumialem do tej pory, jak system trafien moze uwzgledniac ilosc kulek w magu. Python mi o tym mowil, ale ja do tej pory nie zalapalem, chyba potrzebuje przykladu.
Wokash napisał(a):Jeśli teamy są za małe na scenariusze to scenariusze są złe a nie teamy bo to imprezy robi się dla ludzi, a nie odwrotnie.
Wokash napisał(a):(...)... teamy nie mają nic do tego...
GRIMM napisał(a):Ha. Chciało by się krzyknąć "to zróbmy coś takiego !!"
Python napisał(a):Wokash napisał(a):
Duże teamy dają od ręki - większe zasoby, organizacje, uporządkowanie. To czego brakuje przy organizacji najbardziej.
Dlatego gdybyśmy mieli 2 teamy po 100 osób (ale nie skrzyknięte ad hoc), to zrobienie milsima typu DEFCON byłoby pestką.
Szpargał napisał(a): a jak coś spartolisz to spadochroniarze nie omieszkają osobiście Ci podziękować :-)))
scott napisał(a): milsim będzie zbudowany w oparciu o taktykę z akademii Woroszyłowa i wielkie frontalne natarcia z głośnym huuuura.
scott napisał(a):Ramsar. To moim zdaniem przykład imprezy która pokazała jak należy TO robić.
Jezeli tylko jednakowy mundur bylby problemem, to ludzie chcacy razem grac w milsima dogadaliby sie, kupujac wspolny najtanszy do zatyrania
Kret napisał(a):A 25 4-osobowych teamow dzialajacych wg jednej, wspolnie uznanej unitarki i potem dalszych specjalizacji?
Vintersky napisał(a):Dajcie ludziom jeszcze kilka lat, [...]
Kret napisał(a):Panowie, to jest zabawa. Co Wy sie tak scigacie o rozmiar?
Powrót do Luźne dyskusje o MILSIMach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości