Agent napisał(a):Wydaje mi się, że nasze symulacje jako minimum powinny narzucać np. posłuszeństwo wobec rozkazu przełożonych.
Jednak wymagając od graczy posłuszeństwa wobec dowódców, należałoby rozpisać dokładne regulaminy co może kazać dowódca i w jakiej sytuacji, oraz w jaki sposób jest rozliczany.
Czyli np. za niewykonanie rozkazu dowódcy, gracz otrzymuje bana na 2 imprezy, ALE dowódca za złą decyzję "w polu" otrzymuje bana na 3 imprezy.
Swierzy napisał(a):Python, a co to jest zla decyzja dowodcy? Jak to ocenisz?
Jak dla mnie regulowanie tego jakimis przepisami to jest totalny absurd.
ZeRT napisał(a):
Zarządzanie i dryl wojskowy to dwie różne sprawy. Można dobrze zarządzać i przedszkolakami ale drylu wojskowego nie będzie ;), jednak gdyby jednak ów dryl się pojawił mam wrażenie, że skuteczność by wzrosła.
Dodam też, że dowódcom za wydawanie idiotycznych rozkazów i kompletny brak wiedzy i wyobraźni na czym dowodzenie polega też należy się kop w dupę.Cieszy mnie zmiana zdania w tym względzie. :-)
Kret napisał(a):Panowie, zeby wyjac, trzeba wlozyc. Kazdy z Was tutaj pisze, co chce od MilSima. Ale nikt z Was nie pisze, co jest gotow z siebie dac.
Ale jaki milsim? Zasady (wlasciwie jakie zasady, wytyczne i pomysly na bazie statystyk) opisane powyzej mozna bez problemu stosowac na CCS czy nawet jebance ze scenariuszem i medykami. Chodzi o pokazanie uplywajacego czasu, jaki zostal ofiarom. Czy milsim z uzyciem JTACa tez nalezy nazwac np. Military JTAC Simulation? Jesli bede wspieral grupe Szpargala, co mnie bedzie obchodzic co on tam robi, podobnie jak jego nie interesuje co ja niose w plecaku. Ale umierac bedziemy wszyscy tak samo. Zarowno naprawde jak i na milsimie.
Czy jesli na np. 48h Tato dostalby za zadanie utrzymanie terenu sila kompanii, to wydzielenie z niej druzyny odpowiedzialnej za CASEVAC i opieke medyczna w bazie (decyzja dowodcy np. CSAR i moja nieduza grupka odpowiadalyby za ewakuacje i opieke przedmedyczna organizujac CASEVAC, namiot medyczny i ladowiska dla MEDEVAC ) zmieni nazwe z MilSim na MMS?
Moja propozycja nazwy MMS(...)
Agent napisał(a):...
tyle możecie ode mnie oczekiwać. Proszę nie zmuszać mnie do specjalnego aktorstwa.
.Vlad, rozumiem juz o co chodzi. Moge jedynie obiecac, ze bede uprzedzal, czego oczekiwac na moich symulacjach.
Grey napisał(a):Ale burza w szklance wody :)
Rozumiem opór każdego, któremu się nie chce grać, ale po co od razu drzeć szaty na forum, skoro to tylko luźna propozycja? Kto chce, weźmie ją do siebie i się postara (znam takich, co na obecnych milsimach grają i wychodzi im dobrze), a reszta - reszta może mieć w dupie i po staremu.
Powrót do Luźne dyskusje o MILSIMach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości