Moderator: Wokash
Czarny napisał(a):Ja wiem ze dawno temu/ nieprawda i nekro, łopata się należy ale warto wspomnieć o tym aby Org w przypadku wątpliwości chronował replikę jegomości na najcięższych kulkach jakie znajdzie (np 0.40).
Już wyjaśniam:
Każdy system w ASG posiada daną dla siebie wydajność powietrzną (w skrócie ile powietrza potrafi sprężyć) w przypadku lekkich kulek jak 0.20g mogą one zostać za szybko wypchnięte z repliki, reszta powietrza się rozejdzie i wynik będzie przekłamany. W przypadku cięższych kulek kulka większą ilość czasu się rozpędza i przez to powietrze dłużej na nią działa co skutkuje większą ilością FPS.
Nie zakładam ze jest to nieuczciwość ludzka, może być tak że ludzie nie mają pojęcia o tym zjawisku. W USA określa się to Joule Creeperem, gdzie po chronowaniu repliki na 0.20 ktoś zmienia kulki na cięższe i osiąga większą energię.
Tu macie topic.
http://www.airsoftsociety.com/forums/f1 ... ed-123903/
Tabelka nadal będzie pomocna bo po ilości J od razu będzie widać na kulkach 0.40 ile delikwent miałby mocy na 0.20.
Dla przykładu ktoś zmierzył na forum WMASGu moc, a kłóciłem się z nim zażarcie że głupoty gada, a to ja nie miałem racji
Well G-96 na GG:
- na kulkach 0,20 537 FPS co daje 2,68J
- na kulkach 0.43 424 FPS co daje 3,59J ----> co daje na 0.20 ponad 600 FPSów.
Pi White napisał(a):Czarny herezia w AEGu lufa nie wpływa na energię. ( długość lufy) Inaczej ma to się w replikach gazowych.
skiba777 napisał(a):"The reason I bring this up is because, while Joule creep isn't as prevalent in AEGs with cylinders that restrict the maximum volume of air, it is much more common in HPA (or even GBBR) setups due to the abundance of air/gas volume coming from your tank (or gas reservoir)."
Powrót do Organizacja i Regulamin gier na Mazowszu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości