@ Zenek - tak wiem, że White użył tego, pisałem o tym w tym wątku przedwczoraj

Dzięki za rzeczowe odniesienie się do tematu.
Forma wynika z gramatyki i zasad języka polskiego. Ustala się = my ustalamy/organizator ustala. Samo "Limity FPS..." - "co limity" mógłby ktoś zapytać.
Deklaracja strzału - był niedawno z tym problem (dyskusja na forum), że jedni honorują inni nie, bo nie ma tego w regulaminie. Hmmm... "poniżej 350+..." - z 340FPS prawie z przyłożenia mogę odpalić - na dodatek serią, zamiast deklarować? W mojej propozycji punkt jest przy tym krótszy

Jeśli "Repliki RAM i Mancraft NIE GRAJĄ!" - to można je posiadać przy sobie podczas gry (posiadanie a używanie to dwie różne kwestie, zwłaszcza dla "wariatów). Nikt mi nie udowodni, że użyłem np. przy strzale z krzaków z 40m, tym bardziej FPS kulki. W powtórzeniu limitu 600FPS istotne jest "nie może przekraczać" - wynika z dyskusji o dopuszczeniu replik Mancraft i możliwości szybkiej zmiany "mocy" (sprężyny) pozstałych replik. Jeśli nie masz w kieszeni zapasowej, mocniejszej sprężyny, Twoja replika podczas gry nie może mieć zwiększonej mocy.
"Na sobotnich strzelankach obowiązuje Regulamin... (link)" - prędzej: "Powyższe regulacje są uzupełnieniem obowiązującego regulaminu [link]". Tylko co jak ktoś się nie stosuje? Z tego też powodu info o sankcjach w postaci niedopuszczenia/wykluczenia z gry jak było do tej pory.
Pozdrawiam.
[offtop] Jeśli już ktoś z zacnego towarzystwa ma zamiar mnie hejtować tylko dla tego że jestem