Siema , jestem kumplem Grada i we dwóch zaczęliśmy przygodę z ASG. Regularnie od miesiąca jesteśmy na Czarnej strudze. Mam troszkę inne podejście od kolegi i dokładnie wiem w co się ubrać i jaki szpej jest dla mnie najlepszy . Wiele godzin analiz i ćwiczeń na sucho w domu pozwoliło mi dojść do jak najbardziej logicznych wniosków. Teraz sprawdzam je w terenie ,choć nie wzięliśmy jeszcze udziału w żadnej strzelance. Jeśli chodzi o mój ekwipunek :
- replika długa Specna Arms SA-B02 , Kolimator reddot raczej pod CQB ( docelowo na las będzie jakas lunetka do 300zł mam już coś wybrane) plus magazynki 1xhicap i dwa mid capy
- replika krótka Colt 1911 Army r28 -Tan Green-gas ( na lato ) na zimniejsze czasy kupię jakiegoś elektrycznego Glocka pewnie CYMA lub coś w tym stylu
- Kamizelka Interceptor w multicamie plus parę ładownic na magi do długiej ( kupiłem ją raczej z myślą o CQB a na las będzie FSBA lub coś lekkiego w woodland camo,
- Kabura na krótką w tej chwili jest boczna do paska z cordury uniwersalna ( docelowa będzie dedykowana udowa, mam już upatrzoną ale wszystko z czasem)
- Mundur będzie w woodland camo a na dzień dzisiejszy szare sztruksy i zielona koszulka na długi rękaw ( osobiście najbardziej odpowiada mi Woodland i jak pisaliście już wcześniej jest to sprawa prywatna każdego zapaleńca ASG )
- Hełm X-Shield FAST PJ
- Ochrona twarzy maska typu Stalker plus arafatka na szyję ( maskę muszę dokupić ale to na szczęście nie jest kosmiczny wydatek )
- ochronę oczu to szaleć nie będę i raczej gogle do 150 zł można już fajne kupić teraz ćwiczę z prostymi okularami do 30 zł, które do celów treningowych doskonale spełniają swoja funkcję,
- Rękawiczki mam Armored Claw ze wzmocnieniem na kostki
- Buty tu raczej coś w granicach 350 - 400 zł w zupełności wystarczy ( teraz biegam w taktycznych New Balance ale to raczej kostek nie chroni przed urazami wiec nie mam czym się na razie pochwalić )
- nakolanniki ( muszę dokupić )
- Na jakieś dłuższe wypady plecak max 15-20 litrów pojemności wystarczy.
Tak wygląda mój szpej

Jest raczej minimalistyczny jak najmniej ograniczający ruchy.
P.S Jestem z metra cięty więc mogę wyskoczyć nawet z racji żywnościowej, którą nosisz w plecaku
Pozdrawiam BLadE.