Mk46 SPW (SAW, M249) G&P

Przeczytaj regulamin działu - tu najłatwiej dostać bana.

Moderator: Konrad ''Owca''

Mk46 SPW (SAW, M249) G&P

Postprzez Templar » 16 paź 2011, o 14:25

Sprzedam moje maleństwo.
Mk46 czyli rozwojowa wersja M249.
Produkcja G&P- w mojej opini doskonała, prosta i niezawodna konstrukcja. O wiele lepsza niż klony TOP (CA, A&K) które używałem wcześniej.
Największą zaletą jest chyba magazynek- pojemny, mieści baterie, i jest niezwykle prosty w serwisie. W przypadku zacięcia można go w polu rozebrać w kilka sekund i usunąć awarię. Nie potrzebne są przy tym żadne narzędzia.
Kulki podawane są od dołu korpusu, jak w większości AEGów. W moim przypadku zaowocowało to pozbyciem się zacięć wynikających z zapychania się kulek w nadwymiar długiej rurce podajnika, jak to miało miejsce w moim MAG'u i A&K'u.

Replikę zakupiłem pod koniec zabawy- była na jednej strzelance i ze dwóch milsimach (ostatni 48h- wystrzeliłem ze 100 kulek...)
GB- standardowe V2 G&P- bardzo solidne i podatne na modyfikacje. GB nie był grzebany- czysty stock (priorytetem dla mnie była duża niezawodność i niezły rof a trylion FPS). Po otrzmaniu zrobiłem przegląd zerowy. Całość daje bardzo ładne i stabilne, katalogowe 360fps (ten model posiada już komore HU v2, nie mającą już problemu ze szczelnością jak v1).
Dołożona została precka KM Head i gumka systemy.
W zestawie daje:
-Mk46 G&P
-baterie 4000mAh 35C, 7,4V Intellect- NOWA, jedynie przestrzelana czy działa. Pasuje idelanie do magazynka i daje bardzo przyjemny ROF.
-bateria 1400mAh 25C(?) 7,4V- lekko używana. Nie mam na niej naklejki a już nie pamiętam co to dokładnie było.
-Ładowarka Li-Po B6. Dodatkowo dorobiona przejściówka na T-Shape
-Kolimator Aimpoint M4. Replika. Mało używana. Plamka zielona i czerwona
-Rączka LaRue- kopia ale doskonale wykonana. Fabryczna G&P nie nadawała się do użycia z SAWem więc ją od razu wymieniłem.
-Przedni adapter zawieszenia RIS.
-Sling SpecOps. Chwilowo nie moge go znaleść po przeprowadzce, ale powieniem go też wygrzebać z gratów. Uprzedzam że dołoże wszelkich starań aby kupiec go otrzymał w zestawie ale jest szansa że się nie odnajdzie.
-Artapa taśmy amunicyjnej.
-Panel RIS na dolną szynę MAGPUL DE(oryginał).
Atrapa puszki PEQ15- urwana jedna gumka od zaślepki.

Całość jest w doskonałym stanie. Jedynie magazynek posiada od spodu kilka rys.
Kabłąk spustowy zestał przeze mnie zaokrągony na krawędzi- fabrycznie był zcięty na ostro i ciołem o niego rękawiczki.
Karabin ma jedną małą wadę fabryczną- tak jak to ma miejsce w większości SAWów, pokrywa komory, jeśli założona jest na nią optyka, ma tendencje do otwierania się. Można to naprawić pogłębiając nacięcia na rygle (nie chciałem tego robić mając sprzedawać karabin), lub po prostu przyłapać ją opaską elektryczną jak robi to większość osób.

Za całość krzycze 2500zł
Wysyłka kurierem 25zł lub odbiór/obmacanie w Jankach pod Warszawą, po wcześniejszym kontakcie.
Nie podlega wymianie anie negocjacji. Obniżek ceny w przypadku tego guna nie będzie- po prostu zostanie mi na pamiątkę.
Karabin jest raczej rzadkością - w Polsce widziałem tylko drugi taki. Dodatkowo stan ten raczej się nie zmieni gdyż obecnie nie jest on już produkowany.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Templar
.

Na starym Warriorze od: 0

Powrót do Sprzedam