Replikę użytkuję od dwóch lat. Serwisowana była wyłącznie w Capri, zero inwencji własnej.
Karabin posiada jedną drobną wadę - płytkie pęknięcie łoża. Tak go kupiłem. Nie ma to żadnego wpływu na użytkowanie, nie powiększa się, nic się nie rusza, nie skrzypi etc. Po prostu widać je i tyle. Nie będę pisał, że ma 5000k przebiegu bo ma pewnie z 8 razy tyle, ale mogę napisać, że jest bezawaryjny - ostatnich 12 miesięcy normalnego regularnego użytkowania bez awarii. Mimo mocnych części postanowiłem nie nadwyrężać repliki i kupiłem sprężynę dającą 400fps. Przy preclufie o długości 550mm (tak tak, 550mm) replika strzela celnie na spore odległości. Dodatkowo karabin posiada replikę lunety Leupold 4.5-14 x 50 (dobre światło), śrubę pod bipod, skórzany pas firmy Mustang - replika pasa do M1 Garand, używanego również w przypadku M14. Górna pokrywa została wymieniona na metalową G&G (oryginalnie był plastik)
Do karabinu dorzucam baterię G&P 9.6V 3000mAh i hi cap CA (na zdjęciu low cap, którego nie sprzedaję w zestawie).
Wpakowałem w ten karabin sporo kasy (koło 3K) i uwielbiam go ale mój team wywiera na mnie naciski bo M14 nie pasuje do MSOB...
Cena 1999 PLN