Goorock napisał(a):ale zgodzisz się, że 8 atakujących po przeczytaniu nie zastosują wiedzy z artykułu w praktyce jeśli jej nie przećwiczą.
Izzy napisał(a):Goorock napisał(a):ale zgodzisz się, że 8 atakujących po przeczytaniu nie zastosują wiedzy z artykułu w praktyce jeśli jej nie przećwiczą.
Ale przynajmniej mają zachętę by spróbować przećwiczyć.
Goorock napisał(a):Publikacje są potrzebne ...zachęcić mogą do rozwinięcia tematu i do ew. udziału w szkoleniu.
ZibiD napisał(a):Czyli mamy różne podejścia do zagadnienia :)
Oczywiście doświadczenie Taty jest bez porównania większe niż moje więc powinienem zmilczeć.
Ale...
Czy ludzie powinni robić coś na własną rękę bez koordynacji z dowódcą? Może on widzi lub wie więcej (zwykle ma szerszą łączność) i planuje co innego. De facto jak mu się ludki rozlezą do działań na własną rękę to jak ma dowodzić? Flankowanie nie zapewnia 100% sukcesu bez strat więc może się okazać, że dobra inicjatywa mocno komplikuje sytuacje i potem jest kwas.
(Nie czepiam się - tak mnie to po prostu zainteresowało - czysto akademicko - jak w takiej sytuacji postąpić?).
Tak jak mowi SOP czyli Standard Operating Procedure.ZibiD napisał(a):(Nie czepiam się - tak mnie to po prostu zainteresowało - czysto akademicko - jak w takiej sytuacji postąpić?).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość