dla smaku kilka moich zdjęć:
https://picasaweb.google.com/1152904377 ... LLgutH33QE
Filmik ze szturmu na fort:
http://www.youtube.com/watch?v=QctUM4_MU9E
Patrol UN w czasie szturmu końcowego :
http://www.youtube.com/watch?v=4Jumg7C2Npo
May'u napisał(a):Nie wszyscy się mogli afterować, my zrobiliśmy wczoraj before party
pablito napisał(a):oddział Charlie po 3 godzinach nie robienia kompletnie niczego był bliski wymordowania samych siebie...zaczęło się strzelanie do beczek, samych siebie i odpalanie świec dymnych...a przeciwnik w okolicach punktu Gaga pojawił się może raz.]
hyhyhy, tak się składa, że ja byłem w tym miejscu z dwoma podopiecznymi (z czego jeden totalny płaczek) od samego początku imprezy - liczyliśmy siły udające się do punktu Limo itp!Blob! napisał(a):Odwiedził nas w sumie Filip (pozdro!), który postrzelił Kyriosa i to było wszystko (przez cały "scenariusz").
FiliP napisał(a):!Blob! napisał(a):Wymiana ognia nigdy by nie nastąpiła gdyby nie kazano nam się wycofać. Za pozwoleniem bazy oddaliśmy parę strzałów i w nogi... padło na Kyriosa
FiliP napisał(a):Flejm:
Skoro był podział mundurowy na US i EU to nie rozumiem dlaczego WZ i DPM poszedł sobie do US. Rozumiem jeszcze nowe mundury brytyjskie, które są bardzo do US podobne, ale DPM leśny i WZtki ?
Uderz w stół a nożyce się odezwąWokash napisał(a):FiliP napisał(a):Flejm:
Skoro był podział mundurowy na US i EU to nie rozumiem dlaczego WZ i DPM poszedł sobie do US. Rozumiem jeszcze nowe mundury brytyjskie, które są bardzo do US podobne, ale DPM leśny i WZtki ?
Dziękuję bardzo, Schwarz bardzo liczył na flame. Brak flamu jest oznaką wujowatości imprezy ...![]()
Prawda jest taka, że przejście DPM na stronę US związane co tu dużo mówić było z łączeniem rodzin. TG występuje z RC po jednej stronie i zwykle razem od kilku lat (Robimy to na tyle skutecznie, że RC są przez większość osób postrzegani jako TG). Natomiast TG jest teamem Cezara, który dowodził stroną US...
Z resztą mam wrażenie, że podstawowy problem to był jakiś astygmatyzm... na stronę US przeszły 3 DPMy (fakt, że była to miażdżąca większość DPMów na imprezie)... ale gdy Schwarz dotarł do małego fortu z informacją, że hordy DPMów atakują Euro... wszystkie wspomniane DPMy pełniły funkcje wartownicze w małym forcie i jeszcze nawet nie wyszły z fortu... później trochę nieporozumień... ale wynikło z nich mniej problemów niż ze wspomnianego ataku woodiego, na woodiego...
[ciach]
Ja jestem zwolennikiem podziału na hełmy vs resztaheavenly napisał(a):Filip - zdecydowanie podoba mi się idea podziału mundurowego. Jest po pierwsze naturalna, a po drugie - w takich przypadkach wprowadza ona miłe urozmaicenie - bo nie wiesz czy otwierać ogień czy nie. Dzięki temu trzeba stawiać na system haseł i inszych znaków identyfikacyjnych - to wzmaga smak gry.
Opaski na ramionach są do niczego jak tylko czyjaś dupa wystaje;-)
FiliP napisał(a): Podział mundurowy nie wypalił i na przyszłość należało by go unikać
Vlad napisał(a): Wszak nie jeden już powiedział i napisał " nigdy więcej"
Nie żartuję. Testowane wiele razy gdy obie strony miały wiele różnych kolorów mundurowych. Nawet teraz US nie miało przecież jednej barwy, a woodland US bez problemu przy widoczności 50% mokrego munduru można było pomylić z innym.monopol napisał(a):FiliP napisał(a): Podział mundurowy nie wypalił i na przyszłość należało by go unikać
Chyba żartujesz. Podział taśmowy to jest najgorsze rozwiązanie, jeśli chcemy się trzymać realizmu to tylko i wyłącznie podział mundurowy. Przy podziale taśmowym dochodzi do "zabawnych" sytuacji, gdzie leży ktoś w krzakach, widzimy 80% jego sylwetki OPRÓCZ otaśmowanej ręki... Strzelać czy nie? A może krzyknąć "ej ty, pokaż taśmę"?
Co do problemów - skoro ktoś chce dołączyć do innej strony bo tam grają jego koledzy to niech założy inny mundur albo pogodzi się z tym, że będzie strzelał do "swoich".
Hmm... te kilka osób sprawiało więcej problemów stronie przeciwnej niż swojej. Łatwiej zapamiętać kilka swoich osób we wrogich mundurach i do nich nie strzelać niż odwrotnie czyli odróżniać wrogich w swoich mundurach od swoich pozostałych 50 osób.monopol napisał(a):Co do problemów - skoro ktoś chce dołączyć do innej strony bo tam grają jego koledzy to niech założy inny mundur albo pogodzi się z tym, że będzie strzelał do "swoich".
monopol napisał(a):Moim kolegom jakoś nie przeszkadza że biegając we flecku co strzelankę są przeciwko mnie, biegającym w multicamie
Strzała napisał(a):Cezar duży + za dowodzenie i niezwykle sugestywne przekonywanie dowódców, że nic nie robienie ich oddziałów jest niezwykle ważne dla wypełnienia zadania....
Schwarz napisał(a):Scenariusz przewidywał zadania ofensywne i defensywne dla obu stron. Realizacja tych zadań należała w 100% do dowódców i ja jako organizator absolutnie nie wcinałem im się w robotę. Taki sposób prowadzenia rozgrywki, będzie obowiązywać na wszystkich imprezach jakie zrobię, o ile będę mieć na to siłę.
Schwarz napisał(a):Scenariusz przewidywał zadania ofensywne i defensywne dla obu stron. Realizacja tych zadań należała w 100% do dowódców i ja jako organizator absolutnie nie wcinałem im się w robotę. Taki sposób prowadzenia rozgrywki, będzie obowiązywać na wszystkich imprezach jakie zrobię, o ile będę mieć na to siłę.
!Blob! napisał(a):...Autentycznie zazdroszczę tym, którzy się nie nudzili; mam wręcz wrażenie, że były dwie imprezy. Ale jak słyszę, że po stronie US niektóre oddziały nie miały kiedy zjeść batona taktycznego, a my siedzieliśmy w gotowości bojowej parę godzin, to mam ochotę przekazać kilka niemiłych słów w kierunku dowództwa i zaproponować jedno dodatkowe na dziś: rotacja.
goren napisał(a):Aby nikt się za długo nie nudził można wprowadzić coś na zasadzie informacji/przecieków od wywiadu dla dowódców. Taka mała niewinna moderatorka co by napuszczać jednych na drugich.
Wokash napisał(a):Nie zrotujesz oddziału, który znajduje się pod ogniem..
Wokash napisał(a):Nie zrotujesz oddziału, który znajduje się pod ogniem... no chyba, że będzie zaplanowana przerwa......
Wokash napisał(a):...Mały czyli kierownik karuzeli lepszy niż ktoś kto doprowadzi do zwycięstwa? Ok....![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości