Schwarz napisał(a):4. Postrzały i medycy: osoba ranna może opatrzyć się sama, jednak przez 5 minut nie może prowadzić działań bojowych (strzelać, podawać informacji), osobę ranną może opatrzyć medyk, wtedy osoba opatrzona natychmiast może wrócić do walki. „Dobijanie” poprzez położenie ręki na ramieniu. Ranny może się odczołgać o 3-4m (dwie długości ciała). Po wykorzystaniu limitu opatrzeń (3 bandaże dla graczy bez balistyki i 4 bandaże dla osób z ciężką balistyką), gracz oznacza się pomarańczową kamizelką (zostaną wręczone każdemu graczowi na odprawie) i schodzi na respa.
Wokash napisał(a):Rany Boskie zaraz mnie gieniusze forumowe dopadną jak jakie erynie...![]()
Ale chciałbym doprecyzować moje wątpliwości.
Dostaję postrzał... Jak jest obok medyk to sprawa prosta. Bandażuje mnie i jest ok.
Problem zaczyna się przy samoobandażowaniu...
Mam czekać 5 minut i się obandażować, czy też obandażować się i czekać 5 minut, a może obandażować się i nie czekać 5 minut i wiać czekając na upływ 5 minut, żeby zacząć gonić. Jest to o tyle istotne, że jak bandażuje się i czekam 5 minut to ani chybi mnie znowu zastrzelą, a jak czekam 5 minut i się bandażuję to mogę zobaczyć magazyn Capriego lecący w moim kierunku...
Co jeśli ogólna kontestacja nie pozwala mi się obandażować (jestem debilem który nie wziął bandaża)... leżę do skutku?
Czy dobicie zabiera punkty bandażowania, czy zabija na amen?
ATSD mogę mieć bandaże elastyczne? Lepiej się trzymają i zwijają...
Schwarz napisał(a):Jeśli nie masz bandaży a w pobliżu nie ma medyka, to faktem pozostaje brak środków opatrunkowych "przedłużających" airsoftowe życie, zatem maszerujesz na respa oznaczony jako denat.
Schwarz napisał(a):Kwestię bandażowania z Wokashem omówię na douczaniu indywidualnym na miejscu chyba![]()
Rocker napisał(a):Bo jak rozumiem schodzi na respa i to jest jasne. Ale czy po dojściu do respa wraca do gry czy czeka w nim na decyzję orga / dowódcy. Bo jak rozumiem bandaże są, że tak się wyrażę przywracane do stanu początkowego. Więc prosił bym o "łopatologiczne" wyjaśnienie tej kwestii.
Schwarz napisał(a):Po wykorzystaniu limitu trafień, powrót do bazy do dyspozycji d-cy i organizatora. Tam na bieżąco będą podejmowane działania utrzymujące dynamikę rozgrywki.
robal_rc napisał(a):A dla strony europejskiej mapy przewidziano?
Moris napisał(a):Aż się boję zapytać ile Schwarz będzie chciał od łebka za tą imprezę
Salvador napisał(a):Nie wiem co popycha ludzi do używania takiej czcionki na mapkach...
Schwarz napisał(a):Wedle listy z forum mamy:
US: 134 osoby
EURO: 133 osoby
Wokash napisał(a):Jeśli fajność imprezy oceniać po wielkości to trzeba trzymać kciuki żeby straty przedbitewne nie osiągnęły zwyczajowych 20%... i żeby nie padał deszcz... bo wtedy komandosi się roztapiają...
Moris napisał(a):jeśli odpadnie zwyczajowe 20% to wyjdzie tylko na dobre. Moim zdaniem 270 ludzia to już trochę za dużo jak na 5 godzinną strzelankę do ogarnięcia
Endriu napisał(a):Lepiej mi powiedzcie czy są wyznaczeni dowódcy poszczególnych stron?!:D
Moris napisał(a):Moim zdaniem 270 ludzia to już trochę za dużo jak na 5 godzinną strzelankę do ogarnięcia
Schwarz napisał(a):W zasadzie to mi zostanie. Nie organizuję imprezy pod szyldem żadnej ekipy.
Victor napisał(a):Ale psuje mi interesy, łobuz, bo nie bierze pieniędzy
Boogeyman napisał(a):czy długo można leżeć jako ranny, i czy NAWET JEŚLI MEDYK jest w pobliżu, to można się dobić osobiście (strzał w wypchaną ładownice z bandażami itp) ???
Boogeyman napisał(a):I mowa tu o tym, że ktoś po prostu chce wrócić na respa. Pytam, bo jeśli to ma być filmo filmik to mamy się zgrywać?
Schwarz napisał(a):Victor napisał(a):Ale psuje mi interesy, łobuz, bo nie bierze pieniędzy
Tak dla wyjaśnienia.
Nie ma nic za darmo, ropy do pojazdów mi stacja za darmo nie naleje, nagród producenci za darmo nie wyprodukowali, amunicja na szkoleniu strzeleckim też z nieba nie spadła.
Już na wstępie zaznaczyłem, i stąd też charakter imprezy, że w trakcie kręcimy materiał promujący ASG. Dzięki temu mamy wszystkie nagrody i zero kosztów dla uczestników. W zamian w materiale pojawiają się nazwy sponsorów i materiał może być przez nich użyty do promocji, co jest najuczciwszym i najpowszechniejszym układem pod słońcem. Tak samo ekipa filmowa robi materiał za darmo, by móc go wrzucić do portfolio jako demonstrator możliwości.
Wot tajemnica zerowych kosztów dla uczestników rozwiana. Imprezę tak naprawdę zawdzięczacie PX Militaria, KAPAP Polska i SCE.
A wam wszystkim z nicka podziękujemy w napisach końcowych za pomoc w realizacji i uczestnictwo w dobrej imprezie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości