mat99 napisał(a):Dalej napisał(a):Chyba tak.
Edit:
W związku z podziałem mundurowym, co z zimowymi kamuflażami?
Cytując klasyka.....
Co z zimowymi kamuflażami? dozwolone czy nie?
np. jesli jade w marpacie i CB, a kamo mam wspólczesnie-germańskie?
cyt: Mundury:
Regularna armia USA – teamy + wolni strzelcy (mundury stricte amerykańskie)
GRZYBU napisał(a):hmmm... to przeczy trochę info w pierwszym poście:cyt: Mundury:
Regularna armia USA – teamy + wolni strzelcy (mundury stricte amerykańskie)
przy długim scenario i rozrzuconych oddziałach , szczególnie o zmierzchu, ciężko będzie domyśleć się co kto ma pod maskałatem;-)
..........
Crater napisał(a):a czy wszystko musi byc czarne na bialym? wypracujcie sobie systemy :) troche inwencji i pomyslowosci :D
Crater napisał(a):a czy wszystko musi być czarne na bialym? wypracujcie sobie systemy :) troche inwencji i pomyslowosci :D
Crater napisał(a):Popieram Izziego w calej rozciaglosci - jesli to co pisze nie pomilylem z niczym innym to jest to ROE - rules of engage - jesli pomylilem to prosze mnie poprawic :)
Crater napisał(a):7. Ranny poza wołaniem MEDYK nie robi nic innego. Inny żołnierz może rannego "odciągnąć" - poprzez wzięcie go za rękę - ranny wówczas może przemieszczać się w dowolny sposób - pełzając, idąc na czworakach, lub dwóch nogach - w zależności od sytuacji na polu walki. Osoba "odciągająca" jest jak najbardziej narażona na postrzał - w przypadku trafienia też staje się ranna, wraz z "odciąganym" padają na ziemię i wołają medyka.
8. W trakcie "odciągania" nie strzelamy do przemieszczanego rannego - on już i tak jest ranny;-)
Crater napisał(a):Goren znam cie - i wiem ze potrafisz urzywac glowy - wiec z glowa prosze.
Crater napisał(a):Dopuszczam urzywanie piro. (zasady piro 204/206 znane)
Zakaz spozywania przed i w trakcie rozgrywki alkocholu.
Kanaly PMR
1- Org (~12:00 bede pod PMR na N2)
2-Sztab glowny US
3-Dowodca polowy
4-5 Kontraktorzy
6-Sztab Glowny Rs
7-8-9 druzyny RS
Dowodctwo US:
Glowno-dowodzacy: Cezar
Dowodca polowy: Swierzy
Dowodctwo RS:
Glowno-dowodzacy: Brzoza
Dowodca Polowy: zostanie podany jutro.
Przypominam o zasadach medycznych. Osoby nie posiadajace bandarzy beda traktowane jako automatyczne KIA po trafieniu i beda zchodzic do respa (sztabu)
Szczerze mówiąc chyba "gupi" jestem bo nie kumam do czego się tu odnosisz :)Crater napisał(a):Jak dostaniesz postrzal w kocowke przewodu odbytniczego bedziesz sie ptyal czy zyjesz czy nie bo przeciez posladki to tylko mieso?
Doskonale rozumiem jaka była intencja piszącego ale równie doskonale wiem jak takie "kwiatki" wyglądają potem w czasie strzelanek warriorowych. Napisałem to z czystej troski o jakość zabawy :)Crater napisał(a):Goren znam cie - i wiem ze potrafisz urzywac glowy - wiec z glowa prosze.
Crater napisał(a): Inny żołnierz może rannego "odciągnąć" - poprzez wzięcie go za rękę
Xasistis napisał(a):Kto ma niech weźmie saperkę.
Najpierw się przydadzą do lekkich okopów a później może i do samochodów :)
Brunner napisał(a):Fidel Castro i... śnieżna zadymka, taa:)
Kilkia pytań do organizatorów: Czy jeśli dopiero teraz sie wpisze to moge jeszcze przyjechać? A jeśli przyjade to czy będe mógł się "urwać" ok. godz. 16? (zresza moja replika nie wytrzyma chyba dłużej, i nie chce krakać ale większość ludzi może miec ten sam problem) a w związku z tym to czy będe i tak do wejścia potrzebował czerwonego światełka? (do 16 jest jeszcze widno) i ostatnia sprawa, rozumiem ,że jest obowiązek przynalezności do jakiegoś teamu, to czy istnieje możliwość (z racji poznej pory) ,żeby już na miejscu ktoś mnie przygarnoł? (strona rebelia)
Sorry ,że tak póżno interesuje się tematem imprezy która była zapowiedziana już jakiś czas temu ale planowałem na ten dzień inną strzelanke w innych godzinach, niestety nie wypaliła, (ale to okazało się dopiero godzine temu).
P.S. łopate do śniegu wezme, jeśli przyjade oczywiście.
Chodzi o to, że takie przepisy stwarzają możliwość wykorzystania rannego jako tarczy ponieważ trafienie rannego nie przynosi żadnego skutku. Moja wiara w rozsądek przy wykorzystaniu zasad nie jest tak wielka jak wasza :)heavenly napisał(a):@Goren - masz ODCIĄGNĄĆ rannego do medyka w celu przyspieszenia i ułatwienia udzielenie pomocy. Nie masz z niego zrobić żywej tarczy i przeć naprzód;-)
Crater napisał(a):Cały system z medykami może zaowocoważ kwiatkami :] wiec zobaczymy jak to będzie :)
Victor napisał(a):Niestety zasypało drogi i nie dotarłbym z Otwocka na czas. Mam nadzieję, że bawiliście się dobrze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości