Moderator: Pi White
Brunner napisał(a):Scenario wybitnie robione pod USów:)
Brunner napisał(a):Scenario wybitnie robione pod USów:)
pablito napisał(a):Ano jakaś lewa ta ankieta w tym tygodniu.
nom4k napisał(a):...Aczkolwiek uświadczyłem ff więc proszę na przyszłość o upewnienie się że osoba do której się strzela to na pewno przeciwnik ;]
Brunner napisał(a):P.S.
Panowie Schwarz i Souwer, zle to odebraliście, bardzo zle, no ale to już taki urok internetu i forów wszelakich...
Schwarz napisał(a):Brunner napisał(a):P.S.
Panowie Schwarz i Souwer, zle to odebraliście, bardzo zle, no ale to już taki urok internetu i forów wszelakich...
bla, bla, bla... W drugą stronę mogę Ci Brunner odpisać, że jak chcesz być dobrze zrozumiany to pisz czytelniejsze przekazy a nie kogoś posądzasz o brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Żeś chciał błysnąć, tylko nie wyszło i teraz głupio. Ale oczywiście się nie można przyznawać, bo to - cytuję: "taki urok internetu i forów wszelakich..."
Brunner napisał(a):Ehh nie było dziś kwasów na strzelance, to na forum trzeba to nadrobić...
Bocian napisał(a):Dzięki wszystkim za udaną strzelankę.
Pierwszy "atak" amerykanów na górkę był epicki i chyba zasługuje na opisanie.
Weszli sobie z bronią na plecach lub trzymaną luźno, rozmawiając głośno, z fotografem w kamizelce odblaskowej na czele, środkiem drogi prawie na sam szczyt górki...Wszyscy z RSów patrzyli z niedowierzaniem i nawet nikt z nas nie strzelił dopóki amerykanie nie wpadli w panikę jak nas zobaczyli i nie zaczęli strzelać do wszystkiego na około ;].. gratuluje taktyki panowie..tak się zdobywa górkę!, normalnie musielibyście się kryć, strzelać, planować podejście..a tu proszę, jak łatwo można górkę zająć ;] prawie się udało ;]
Paweł napisał(a):No, była taka akcja na samym początku ze zdobywaniem "górki". Ale wydaje mi się, że chłopaki nie byli świadomi którą górkę mają zdobywać i że właściwie to już na nią weszli. No bo co to była za górka. Żadna górka. Taka kupka piachu. Miała być górka. A to była jakaś exgórka. To był jakby taki falstart.
Arekcore napisał(a):Paweł napisał(a):No, była taka akcja na samym początku ze zdobywaniem "górki". Ale wydaje mi się, że chłopaki nie byli świadomi którą górkę mają zdobywać i że właściwie to już na nią weszli. No bo co to była za górka. Żadna górka. Taka kupka piachu. Miała być górka. A to była jakaś exgórka. To był jakby taki falstart.
dokładnie tak było... ja grałem tu pierwszy raz więc ogolnie byłem nie świadomy okolicy...ale myślę że wyjadacze też się zagubili :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co do Pani robiącej zdjęcia - to pięknie pokazywała gdzie się w pocie czoła US skradają. .......no i czasem szła do ataku w pierwszej linii , a wtedy niestety łatwo dostać w wychylającą się z krzaków głowę. Namawiam do używania czapki typu "Oczoj-3B" - czasem kamizelki niestety nie widać.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Petrus napisał(a):Co do Pani robiącej zdjęcia - to pięknie pokazywała gdzie się w pocie czoła US skradają. .......no i czasem szła do ataku w pierwszej linii , a wtedy niestety łatwo dostać w wychylającą się z krzaków głowę. Namawiam do używania czapki typu "Oczoj-3B" - czasem kamizelki niestety nie widać.
nom4k napisał(a):co do ff to myślę że nie jest winą to że ludzie nie znają terenu tylko że po po prostu najpierw strzelają później myślą ;] . ja też terenu nie znam i nie zdarzyło mi się strzelać do swoich. dobrym sposobem jest patrzenie na odprawie w jakich mundurach ludzie przyjeżdżają, jaką broń mają itd. łatwo o pomyłkę ponieważ często ludzie mieszają mundury lub nie zawsze mają giwerę odpowiadającą stronie po której graja (np us z kałachem lub rs z emką) dlatego też wszelkiego rodzaju lunety itd uskuteczniają identyfikacje, ja sam mam lunetka x4 nie do strzelania lecz właśnie do rozpoznawania przeciwnika. swoją drogą wkurzał mnie trochę dzisiaj brak czerwonych szmat u niektórych, myślę że dobrym zwyczajem było by to żeby podczas odprawy wszyscy pokazali, że mają szmaty a ci co nie mają skombinowali sobie choć kawałek czerwonego materiału.
Powrót do Gry otwarte - Sobota
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości