Sobota 10.05.2014 - Ruszmy tyłki po majówce ;)

Dostępne dla wszystkich osób przestrzegających regulaminu otwartych gier mazowieckich.

Moderator: Pi White

Sobota 10.05.2014 - Ruszmy tyłki po majówce ;)

1. Monte Kalwaria
0
Brak głosów
2. Białobrzegi
4
14%
3. Okuniew
0
Brak głosów
4. Linin
0
Brak głosów
5. N1
0
Brak głosów
6. Monte Kalwaria 2
0
Brak głosów
7. PGR Solec
0
Brak głosów
8. Mokry Ług
0
Brak głosów
9. Janówek Twierdza
15
52%
10.FP
0
Brak głosów
11. Odpadam
10
34%

Liczba głosów : 29

Re: Sobota 10.05.2014 - Ruszmy tyłki po majówce ;)

Postprzez Devil » 11 maja 2014, o 00:10

No i muszę się rozpisać...

W moim subiektywnym odczuciu, JT jest specyficzny z wielu względów; gęstość roślinności w połączeniu z ukształtowaniem terenu i ciekiem wodnym, to raz.
Dwa, wśród miejscówek na których bywałem (a których już nie ma, N2, Huta, Czosnów i parę innych...), JT wyróżnia się poziomem kwasogenności i urazów fizycznych. Ze względu właśnie na specyficzne okoliczności przyrody...

Żeby się przestrzelić przez zarośla, czy nawet trafić kogoś w trawie, wiele osób strzela seriami na ślepo. Co skutkuje np, kulką wbitą do połowy w nos gracza, bo podniósł się "w serię" puszczoną w wysokiej trawie.

Nie oszukujmy się, ta zabawa największą radość sprawia, jak się wygrywa. Łatwo jest w ferworze walki zapomnieć o zasadach ;)

Stąd też parę lat temu powstał pomysł, żeby na takich lokacjach jak JT, grać na nieco słabszych replikach. O ograniczeniach ilości amunicji, nawet nie będę wspominał. Nie, nie miał to być milsim...

Upraszczając: do 350 fps auto, powyżej singiel (z wyjątkiem KM-ów, ale z zachowaniem, powiedzmy 30 metrów dystansu). We wnętrzach 350 max, tylko singiel.
Strzelałem do hipsterów, zanim stali sie modni.
Devil

White Cross: BOFH i wystarczy.
Na starym Warriorze od: 2005

Postprzez Pi White » 11 maja 2014, o 09:06

Kedar ależ oczywiście iż się przebieramy, ale tylko przebieramy dla nas to jest zabawa, zabawa która ma pewne zasady, i trudno mi pojąć dlaczego mielibyśmy je zmieniać " bo teren jest wymagający"???? Jak to jedna Pani w tym kraju powiedziała "sorry taki mamy klimat" i takie są odwieczne prawa natury, wiosną robi się zielono, wszystko z pod ziemi wyłazi ale czy to ma tłumaczyć łamanie zasad ?Nie miał bym żalu o stratę zęba z 40 czy 30 metrów ale z 2 chyba by mi nerwy puściły.
Oczko wypadło temu misiu
Pi White
Administrator

White Cross: White Cross
Na starym Warriorze od: 2006

Postprzez Przemoc » 11 maja 2014, o 15:58

Do dyskusji włącze się i ja, Panowie bawimy się w wojsko a zachowujemy się jak baby; (
Niestety ryzyko wpisane jest w koszta tak jak napisał ktoś wcześniej...jeśli chcesz się bawić a się boisz to może powinieneś lac się wodą z kolegami... boisz się o zęby rozbite policzki noś maskę...prawda również jest taka że nie strzelisz Ty to strzelą do Ciebie.z noszeniem maski jest jak z zasadą ograniczonego zaufania na drodze nigdy nic nie wiadomo.
A ogólnie strzekanka była git cieszę się że mogłem stanąć ramię w ramię z towarzyszami broni, oby do następnego razu i trzymam kciuki by było to lada moment.
Pozdrawiam.
Przemoc

Na starym Warriorze od: 2003

Postprzez Goorock » 11 maja 2014, o 16:42

Niektórzy tutaj mają bardzo niebezpieczne dla innych graczy podejście do zasad. Aż nie mogę uwierzyć. To spowoduje tylko jedno - sobotnie jebanki będą jeszcze mniej uczeszczane a ludzie będą dążyć do imprez na których niema zawodników którzy wpisują sobie wybite zęby w koszta. Dlaczego? A no dlatego, że będą się kojarzyć ze strzelaniem z bliska serią w twarz, z kwasami. A zakładam, że większość chce wrócić do domu z pełnym uziębieniem i pozytywnymi emocjami. Ten kto wlicza sobie wybite zęby w koszty i olewa zasady może poszukać inne środowisko. A nasze powinno bardziej stanowczo reagować na takie sytuację.
Goorock

White Cross: Czarny Kot
Na starym Warriorze od: 2008

Postprzez Pi White » 11 maja 2014, o 17:00

Kolego Przemoc nie bardzo wiem czy wolisz strzelać z pistoletów na wodę czy z wiatrówki, nie wiem też co w Twojej ocenie jest bezpieczne a co nie, jedno natomiast nie ulega wątpliwości, zasady które zostały już jakiś czas temu ustalone, obowiązują do dziś i jeśli ktoś ich nie przestrzega to sorry ale musi zmienić piaskownice. Nie jesteśmy jedynym forum tego typu w Warszawie i jeśli nasze zasady Ci nie pasują, to zmień otoczenie. Za takie samo przewinienie jeden z graczy dostał dożywotniego bana na imprezy na Woli Wodyńskiej.
Oczko wypadło temu misiu
Pi White
Administrator

Postprzez Przemoc » 11 maja 2014, o 17:11

Raczej wybitych zębów nie wpisuje w koszta; ) i nie popieram strzelania w twarz z bliskiej odległości ale chodziło mi o to że coś takiego może się zdarzyć i należy się z tym liczyć . dlatego należy nosić maskę.
Wiadomo że kwas który poszedł w trakcie naszego strzelania nie był motywem calowym i tu powinna mieć miejsce właśnie ta zasada ograniczonego zaufania bo nigdy nie wiadomo komu podejdzie się pod lufę A takie ssytuacje zdarzają się i na i nych strzelankach.Ogólnie Panowie proponuje nie zagłębić się dalej w temat i uznać tą sytuację za nieszczęśliwy wypadek kiepski zbieg okoliczności i ogólnie kiepska opcje! Oby takich jak najmniej.
Wszystko jest dla ludzi ale z głową.
Przemoc

Postprzez Goorock » 11 maja 2014, o 17:13

Trzeba nie maski kupować a zasad przestrzegać a przedewszystkim jednej - nie rób innemu tego czegoś byś nie chciał, żeby Tobie uczynili. Ale doprawdy, wcale się nie zdziwię jeśli tutaj znajdzie się masochista który chce żeby mu wybito zęby :D
Goorock

White Cross: Czarny Kot
Na starym Warriorze od: 2008

Postprzez Przemoc » 11 maja 2014, o 17:22

Idąc za ciosem; ) ja w twarz nikomu nie strzelam i również staram się nie dostać,dlatego mam nadzieje że postrzelać będę miał jeszcze z wami okazję; )
Pozdrawiam
Przemoc

Postprzez LEVRO » 11 maja 2014, o 18:00

Widzę , że się ożywiła dyskusja na temat przyzwolenia strzelania z krótkiej odległości serią o przekroczonej mocy 350 Fps , nie będzie żadnego przyzwolenia na strzelanie z mocnych replik poniżej 10 m serią a tym bardziej w głowę ( moja ulubiona część ciała ). Jedni mogą twierdzić baby , dzieci i mówić - Dlaczego nie ? Każda chęć ominięcia zasad lub przedstawienie własnej interpretacji prowadzi do zamieszania i nic nie pomoże założenie maski. Pamiętajcie , że to działa w obydwie strony co spowoduje mniejszą ilość graczy i spadek zainteresowania taką formą zabawy. Jestem za wprowadzeniem systematycznej edukacji zachowania na sobotnich spotkaniach ( z maturą czy bez wiedzieć musi :).), proponuje wprowadzić dodatkowego moderatora -ów , który zajął by się przywróceniem przestrzegania zasad i zwiększeniem liczby uczestników w darmowych imprezach. Należy wprowadzić więcej scenariuszy gier akcji na odwiedzane przez nas miejsca i w końcu przywrócić sobotnie imprezy do ilości 100 osób. Z mojej strony będę zapraszał nowych pasjonatów militarnych by pokazać jak można spędzać wolny czas w weekendy wśród fantastyczny leśnych wojowników.

Dla mnie impreza przebiegała bez zastrzeżeń , na koniec zrobiliśmy sobie walkę o flagę na placu w stylu Huraaaa . Dziękuje wszystkim za udany sobotni poranek i zachęcam do uczestnictwa w kolejnych spotkaniach , a dodatkowe zaangażowanie wśród nas z pewnością przyniesie świetne efekty . Do miłego już wkrótce :mp5:
Ostatnio edytowano 11 maja 2014, o 19:40 przez LEVRO, łącznie edytowano 4 razy
Łączy nas Siła & Pasja :)
LEVRO

White Cross: Joker Boys
Na starym Warriorze od: 2009

Postprzez LEVRO » 11 maja 2014, o 18:05

Przemoc napisał(a):Idąc za ciosem; ) ja w twarz nikomu nie strzelam i również staram się nie dostać,dlatego mam nadzieje że postrzelać będę miał jeszcze z wami okazję; )
Pozdrawiam

Bez zastanowienia , przyjeżdżaj i baw się dobrze :mp5:
Łączy nas Siła & Pasja :)
LEVRO

White Cross: Joker Boys
Na starym Warriorze od: 2009

Postprzez Pi White » 11 maja 2014, o 20:39

Panowie tu nie ma się o co spierać, zasady są jasne i trzeba ich przestrzegać .
Oczko wypadło temu misiu
Pi White
Administrator

Poprzednia strona

Powrót do Gry otwarte - Sobota