Moderator: Wokash
Vlad napisał(a):Jeśli snajperka powyżej 60m może być precyzyjna.
Dalej napisał(a):Zarosło się jak na psie.
jasiek napisał(a):hmm miałem okazję strzelać z kulek ceramicznych w celach testowych.
z moich doświadczeń wynika że jeśli ktokolwiek po stronie przeciwnej chciał by ich używać, to ja zostaje przy aucie i pale ognisko![]()
ich moc nazwijmy to dewastacji jest dużo wyższa od klasycznych kulek ( porównywałem je z 0.25 g&g ) na karabinku mocy ok 465-470 fps.
Sam osobiście nie odważył bym się z nich strzelić do kogokolwiek.
Ogólnie przy teście potrafiły przebić blachę al grubości chyba 0.7mm z odległości ~ 2m
kulki g&g robiły mocne wgłębienie ale nigdy nie udało mi się takiej blachy nimi przebić.
ot moja porcja doświadczenia
do strzelania tarczowego super
Produkt nie stanowi ochrony balistycznej oczu i używanie go w tym celu jest niezgodne z przeznaczeniem! Próby wytrzymałościowe wykazały, iż na szkłach/szybkach mogą powstać wgniecienia, rysy, a nawet pęknięcia (również oprawek) w momencie zderzenia z wystrzeloną kulką BB.
Aur napisał(a):To co one robią w sklepie ASG
Schwarz napisał(a):Służą do gry, a ich opis to jest dupochron,
Za najlepsze i najbezpieczniejsze uznano systemy pełnej ochrony twarzy.
Do testów użyto masek JT nForcer. Maska podczas strzałów umieszczona była na bloku glinki balistycznej. Przy testach z najbliższej odległości żadne kulki nie przebiły gogli ani ich ramki, choć trafienia pozostawiały zniszczenia na ich powierzchni i ślady na pozostałych powierzchniach maski.
Schwarz napisał(a):Zamiast na wpływie kulek porcelanowych na ochronę oczu, skupiłbym się na ich wpływie na inne części ciała, a dokładnie twarzy. Mowa tutaj o zębach.
Blacha napisał(a):sens jest taki że to że cośw teorii jest zabronione nie oznacza jeszcze że się nie zdarza.
Blacha napisał(a):Nie wiem jaka waga itp. ale jeśli coś przy 450 przelatuje przez szybę samochodową to przy 600 jest duża szansa że uszkodzi okulary i oczy pod nimi.
Rocker napisał(a):Krótko ujmując - nie rób czegoś, czego nie chciał byś aby tobie uczyniono.
Powrót do Organizacja i Regulamin gier na Mazowszu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość